Οι «γαλάζιοι» δελφίνοι για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα απασχολήσει ιδιαιτέρως τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Όσο ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης δεν ανοίγει τα χαρτιά του σχετικά με τις κινήσεις του  στις επόμενες εκλογές, τόσο φουντώνουν τα σενάρια για την απόσυρση και συνεπακόλουθα την αντικατάστασή του.

Αυτό που απασχολεί την Πειραιώς είναι ότι στα δύο χρόνια διοίκησης Κασαπίδη και σε μια κομβική συγκυρία για την περιοχή, λόγω της απολιγνιτοποίησης, η δράση της περιφερειακής αρχής χαρακτηρίζεται αδρανής, ενώ σε καίριους τομείς και ζητήματα παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις.

Έτσι πολλά ονόματα πέφτουν στο τραπέζι για τις επόμενες κάλπες. Ακόμη και αυτό της, εκ Καστοριάς ορμώμενης, επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρίας Αντωνίου, η οποία βέβαια εσχάτως ακούγεται και για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Α΄ Θεσσαλονίκης.

* Δημοσιεύτηκε στο ένθετο e-ota της Εφημερίδας Παραπολιτικά

Το δικό μας σχόλιο:

Η ενδεχόμενη υποψηφιότητα Κουκουλόπουλου θα αναγκάσει την ΝΔ να δει πολύ σοβαρά το θέμα και βέβαια θα αποθαρρύνει πολλούς υποψήφιους δελφίνους που προφανέστατα θα στραφούν στον Α΄ βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει την επιλογή αυτή ως αποτέλεσμα της συνεχούς κινητικότητας στελεχών προς το κυβερνών κόμμα.

Η κ Μαρία Αντωνίου θα είναι υποψήφια βουλευτής στις εκλογές που έτσι και αλλιώς προηγούνται των αυτοδιοικητικών με αυξημένες πιθανότητες εκλογής και δεν θα ενδιαφέρονταν να μπει σε μια αμφίβολη εκλογική περιπέτεια. Σε ένα ανάλογο δίλλημα σίγουρα θα διάλεγε τον δήμο Καστοριάς υπόθεση που οι πληροφορίες λένε ότι εξετάζει και ο κ Ζήσης Τζηκαλάγιας σε περίπτωση μη εκλογής του.

Αυτό βέβαια δεν είναι ένα δίλημμα μόνο για τα πολιτικά στελέχη της Καστοριάς των Γρεβενών ή της Φλώρινας, αλλά πρωτίστως της Κοζάνης ως έδρα της Περιφέρειας αλλά και μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα. Δείτε την αμήχανη απάντηση του Δημάρχου Κοζάνης σε ανάλογο ερώτημα που του ετέθη για την υποψηφιότητα Κουκουλόπουλου. Αξιολογώντας τις δηλώσεις αυτές διακρίνεται ένα συγκεκαλυμένο ενδιαφέρον που βάζει πολλούς σε σκέψεις.

Το βαρόμετρο για τις περιφερειακές πολιτικές και αυτοδιοικητικές εξελίξεις θα αποτελέσουν και οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας σε λίγες ημέρες, όπου για πρώτη φορά μετά από χρόνια υποβάθμισης με τα γνωστά αποτελέσματα αδράνειας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο διακρίνεται ενδιαφέρουσα σύγκρουση απόψεων αλλά και συμφερόντων…

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις