Έρχονται οι «νταντάδες της γειτονιάς» μέσω ΕΣΠΑ

Προγράμματα για νέες θέσεις εργασίας και για την αντιμετώπιση της φτώχειας θα υπάρχουν στο νέο ΕΣΠΑ. Μάλιστα, ένα από τα προγράμματα που θα χρηματοδοτηθούν θα είναι και αυτό για τις «νταντάδες της γειτονιάς».

Αυτό τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεκαθαρίζοντας επίσης πως από το νέο ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι το καλοκαίρι του 2019 ήταν 190.000 και τον χειμώνα που ανέλαβε ο ίδιος το υπουργείο ήταν 155.000. Σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη ο αριθμός φτάνει τις 129.000 σήμερα.

Στη ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς» αναφέρεται ότι:

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» εμπίπτει στον άξονα δράσεων υπέρ της συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ή/και προσωπικής ζωής, ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς  στόχους της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την ισότητα, για τα επόμενα χρόνια. Το έργο θα υλοποιηθεί σε πιλοτικό αρχικά επίπεδο στις αρχές του 2022, ενώ στη συνέχεια θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλη την επικράτεια.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά κυρίως τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-φροντιστή.

Ο στόχος του προγράμματος είναι διττός. Στοχεύουμε αφενός στην υποστήριξη και τη διευκόλυνση των γυναικών μητέρων και κηδεμόνων, προκειμένου μετά την απόκτηση ενός παιδιού να πετύχουν την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και τη συνέχιση της επαγγελματικής τους καριέρας και αφετέρου στη μείωση της αδήλωτης εργασίας μέσω της ενθάρρυνσης άνεργων, κυρίως, γυναικών, κατόπιν πιστοποίησης, να εργασθούν ως παιδαγωγοί-φροντιστές.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις