Συνεχίζονται οι Διανομές Τροφίμων στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ από την Π.Ε Καστοριάς

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΤΕΒΑ Π.Ε. Καστοριάς, ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ 2018-2019 & 2015-2016».

Οι διανομές θα πραγματοποιηθούν τις παρακάτω ημερομηνίες:

  • στις 20 -21 Οκτωβρίου 2021, ημέρες Τετάρτη και Πέμπτη και ώρα: 9:00π.μ – 13:30μ.μ στο σημείο ΔΗ.ΝΑ.Κ. Καστοριάς, όπου θα εξυπηρετηθούν ωφελούμενοι του Δήμου Καστοριάς και της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς.
  • στις 21 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη & ώρα 10:00π.μ – 13:00μ.μ στο ΕΙΝ Νεστορίου, όπου θα εξυπηρετηθούν οι ωφελούμενοι του Δήμου Νεστορίου.
  • στις 21 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη & ώρα 11:00π.μ – 13:00μ.μ στη Διποταμία (στο πρώην Δημαρχείο), όπου θα εξυπηρετηθούν οι ωφελούμενοι του Δήμου Νεστορίου.
  • στις 22 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα: 9:00π.μ – 13:30μ.μ στο χώρο που γίνεται η εμποροπανήγυρη (δίπλα στον Ι.Ν Αγίου Νεκταρίου), όπου θα εξυπηρετηθούν ωφελούμενοι του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Θα διανεμηθούν στις ειδικές κατηγορίες των δικαιούχων που αναφέρονται παραπάνω και είναι δικαιούχοι του προγράμματος τα παρακάτω προϊόντα: Ελαιόλαδο, Αλεύρι, Ζυμαρικά, Ρύζι, Χυλοπίτες, Τόνος σε κονσέρβα, Ζάχαρη, Γάλα Εβαπορέ Συμπυκνωμένο, Βόειο Κρέας, Χοιρινό Κρέας, Φέτα, Γραβιέρα, Κασέρι Ημισκλήρο, Μέλι, Καφές, Ψωμί για τοστ, Αρτοσκευάσματα, Καθαριστικό Υγρό Γενικής Χρήσης, Υγρό Κρεμοσάπουνο, Υγρό Πιάτων, Υγρό Πιάτων. 

Οδηγίες προς Ωφελούμενους

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου (δεν απαιτείται γνήσιο της υπογραφής) και επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.

Μεθοδολογία Διανομής «Drive Through»

Σε ότι αφορά τις διανομές που θα γίνουν από τα σημεία ΔΗ.ΝΑ.Κ. Καστοριάς και στο χώρο που γίνεται η εμποροπανήγυρη (δίπλα στον Ι.Ν Αγίου Νεκταρίου) του Δήμου Άργους Ορεστικού, οι ωφελούμενοι που θα προσεγγίσουν τα σημεία με όχημα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τις οδηγίες που αναλύονται παρακάτω.

  1. Οι ωφελούμενοι δεν θα αποβιβάζονται σε καμία στιγμή από τα οχήματα τους.
  2. Να διέρχονται από δύο «στάσεις» όπου:
    1. Στη πρώτη, θα πραγματοποιείται η ταυτοποίηση τους από υπαλλήλους του Δήμου που θα είναι προφυλαγμένοι με μάσκες και γάντια. Μετά την ταυτοποίηση οι ωφελούμενοι θα υπογράφουν στο ηλεκτρονικό σύστημα.
    2. Στη δεύτερη, ο ωφελούμενος θα υποδεικνύει στους υπαλλήλους του αναδόχου που θα τοποθετήσουν τα τρόφιμα (σχάρα, πορτ – παγκαζ, εντός του οχήματος) και οι υπάλληλοι της αναδόχου εταιρίας ολοκληρώνουν την διαδικασία.
    3. Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας συνεχίζουν την έξοδο τους από τον περιβάλλοντα χώρο του γυμναστηρίου.

Υποχρεώσεις Ωφελούμενων

Οι ωφελούμενοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στη προκαθορισμένη μέρα και ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή μποτιλιαρίσματος.
  2. Να διαθέτουν το κατάλληλο έγγραφο πιστοποίησης/ταυτοποίησης δηλαδή το ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης μαζί με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας ή με την εξουσιοδότηση του ετέρου προσώπου (δεν απαιτείται γνήσιο της υπογραφής).
  3. Κατά τη ταυτοποίηση και παραλαβή να φορούν μάσκα.

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ενισχύει την δημιουργία ευρύτερου δικτύου συνεργαζόμενων Δήμων και Φορέων.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:

  • Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας πληρούν τα κριτήρια της υπ’ αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β’1474/28.04.2017) και συμπεριλαμβάνονται στην πλατφόρμα του ΚΕΑ.
  • Άστεγοι, που εξυπηρετούνται από αντίστοιχες δομές φιλοξενίας αστέγων (π.χ. κέντρα ημέρας, συσσίτια αστέγων κτλ).

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις