Μπάχαλο στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

 Καταγγελίες για εκτεταμένα προβλήματα των ηλεκτρονικών εγγραφών που έχουν κάνει πολλά μέλη ενόψει των εκλογών σε τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις αύριο Κυριακή.

Εκτός διαδικασίας μένουν μέλη που πλήρωσαν τα 12 ευρώ και δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά. 

Πολλά μέλη της Ν.Δ., σε διαφορετικές περιφέρειες ανά την Ελλάδα, που επιθυμούν να ψηφίσουν παρότι είχαν κάνει ηλεκτρονική εγγραφή και είχαν καταβάλει και το σχετικό αντίτιμο 12.60 ευρώ προκειμένου να ψηφίσουν ηλεκτρονικά, η εγγραφή τους αυτή ακυρώθηκε και η μόνη επιλογή που τους δίνεται πλέον είναι υποχρεωτικά η διά ζώσης ψηφοφορία.

Κάτι που, όπως καταγγέλλεται, δυσκολεύει τη συμμετοχή στις εκλογές ορισμένων κατηγοριών ψηφοφόρων και ειδικά σε εποχή πανδημίας. Αλλά υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις μελών που έμειναν εντελώς εκτός της εκλογικής διαδικασίας, ακόμα δηλαδή και της διά ζώσης λόγω λάθους στην αποτύπωση των στοιχείων τους.

Απαντώντας, πηγές της Νέας Δημοκρατίας, απέδιδαν τα καταγγελλόμενα για τις ηλεκτρονικές εγγραφές σε «λάθη στην υποβολή των αιτημάτων για συμμετοχή μέσα στην ηλεκτρονική κάλπη», συμπληρώνοντας ότι «παρ’ όλα αυτά όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν με φυσική παρουσία»

Οι κάλπες που θα μπορούν να ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος στην Καστοριά είναι τα εξής:

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

  • Γραφεία ΝΟΔΕ – Μητροπόλεως (από το Α-Κ)
  • Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας (από το Μ-Ω)

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ

  • Παλιό Πνευματικό Κέντρο

ΝΕΣΤΟΡΙΟ

  • Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

Το γεγονός ότι όλες οι εγγραφές και οι ανανεώσεις έγιναν το τελευταίο δεκαπενθήμερο υποδηλώνει το ενδιαφέρον ΟΛΩΝ να ψηφίσουν. Σε περίπτωση ποσοστών αποχής πάνω από την λογική… θα εγείρονταν ερωτηματικά για την διαδικασία. Τις τελευταίες ώρες βέβαια διακρίνεται μια προσπάθεια εξομάλυνσης των διαδικασιών με την αποστολή των απαραίτητων κωδικών στα μέλη.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις