Η ακρίβεια του τεστ SARS-CoV-2 PCR μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ώρα της ημέρας

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Biological Rhythms ΕΔΩ, ο καθηγητής Βιολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Cornelius Vanderbilt, Carl Johnson, αναρωτήθηκε πόσο διαφορετικά θα μπορούσε να δρα ο ιός ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τους κιρκαδιανούς ρυθμούς του σώματος.

Τα αποτελέσματα των επιστημόνων υποδεικνύουν ότι το ιικό φορτίο είναι χαμηλότερο μετά τις 8 το απόγευμα, έτσι, αν οι άνθρωποι επιλέξουν να ελεγχθούν εκείνη την ώρα, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα ψευδώς αρνητικού αποτελέσματος, το οποίο μπορεί να βλάψει τόσο την κοινότητα όσο και τον ασθενή, ο οποίος δεν θα αναζητήσει επιπλέον φροντίδα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι χρονικές εκτιμήσεις μπορούν να αξιοποιηθούν για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητα των στρατηγικών παρεμβάσεων ή ακόμα και των εμβολιαστικών στρατηγικών.

Η διαφορά στην ιική διάχυση της COVID-19 κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι σημαντική πληροφορία που μπορεί να μάς ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο ελεγχόμαστε και θεραπευόμαστε για τον ιό.

Οι ειδικοί, μάλιστα, ελπίζουν ότι αυτή η πρώιμη έρευνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτιστοποίηση του ελέγχου για την COVID-19 και τη βελτίωση της ακρίβειας των τεστ.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις