Τα γουναράδικα της Νέας Υόρκης

Στα τέλη της δεκαετίας του 1930, η περιοχή Garment στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης περιβαλλόταν ευρέως από την Έκτη Λεωφόρο στα ανατολικά, την 25η Οδό στα νότια, την Ένατη Λεωφόρο στα δυτικά και την 42η Οδό στα βόρεια.

Το νότιο τμήμα, μεταξύ 25ης και 30ης οδού, περιελάμβανε τα ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ.

Η Περιοχή Γούνας αύξησε τις περιουσίες πολλών Ελλήνων μεταναστών που ήρθαν στην Αμερική σε αιχμές από τα τέλη της δεκαετίας του 1940 έως τη δεκαετία του 1970, ξεφεύγοντας από τον αποδεκατισμό του εμφυλίου πολέμου και παίρνοντας τη θέση των γηρασμένων Εβραίων μεταναστών που είχαν αποτελέσει τον πυρήνα της Νew York furriers.

Τη δεκαετία του 1960, η Νέα Υόρκη ήταν η πρωτεύουσα της γούνας του κόσμου. Ήταν ο ηγέτης στη μόδα γούνας, την κατασκευή γούνας και την επεξεργασία γούνινων παλτών. Η Περιοχή Γούνας της Νέας Υόρκης κατέλαβε 5 δρόμους και είχε πάνω από 1000 εταιρείες που ασχολούνται με το εμπόριο.

Πολλοί από τους Έλληνες μετανάστες που εργάζονταν στην περιοχή Γούνας έφτασαν από την ΚΑΣΤΟΡΙΑ, όπου το εμπόριο γούνας χρονολογείται από τον Μεσαίωνα, όταν η ελληνική πόλη προμήθευε τα ερμίνα που έβαζαν τα ράσα των βυζαντινών αυλικών. Μάλιστα, η Καστοριά έχει τη φήμη της ειδικότητας: ραφή μικροσκοπικών κομματιών γούνας, πλάτους όχι περισσότερο από μισή ίντσα, σε μακριά κομμάτια που στη συνέχεια γίνονται παλτά και σακάκια.

Από τη δεκαετία του 1980, η περιοχή Γούνα της Νέας Υόρκης συρρικνώνεται. Σήμερα, πολλά ξενοδοχεία, διαμερίσματα, εστιατόρια και ενοικιαζόμενα έχουν αντικαταστήσει τα γουναράδικα,τα οποία έκλεισαν λόγω της μειωμένης ζήτησης και των αυξήσεων των ενοικίων. Της Νίκης Γλυκοπωλείο

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις