Ποιοι και πόσα θα πάρουν ως κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα

Τις επόμενες μέρες αναμένονται οι τελικές αποφάσεις της Κυβέρνησης για το ποιοι και πόσα θα πάρουν ως κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα.

Οικονομική βοήθεια ύψους έως και 900 ευρώ σε περισσότερα από 280.000 νοικοκυριά

Υπενθυμίζουμε πως από το βήμα της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει ότι στο τέλος του 2021 σε όλους τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) θα καταβληθεί το διπλάσιο ποσό, το οποίο θα φθάνει έως και τα 900 ευρώ.

Ο διπλασιασμός του ΚΕΑ θα έχει φέτος τη μορφή του «κοινωνικού μερίσματος» και θα αφορά ευάλωτα νοικοκυριά και συγκεκριμένα, όλους όσους είναι ήδη δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Το κόστος του εν λόγω μέτρου είναι 64 εκατ. ευρώ και θα βοηθήσει σημαντικά νοικοκυριά που είναι στο φάσμα της ακραίας φτώχειας.

Στις 15 Δεκεμβρίου θα δοθεί το πρώτο ποσό του «κοινωνικού μερίσματος», από το διπλό επίδομα στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) όπως αναφέρει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας.

Οι ωφελούμενες ομάδες είναι:

Α. Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: κάθε ενήλικο άτομο που διαμένει μόνο του σε κατοικία και δεν εμπίπτει στην κατηγορία ενηλίκων έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Β. Πολυπρόσωπο νοικοκυριό: όλα τα άτομα που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη.

  • 1) φιλοξενούμενα άτομα ή φιλοξενούμενη οικογένεια
  • 2) τα ενήλικα τέκνα έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές.

Γ. Άστεγοι: τα άτομα που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας .

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται με την κατάθεση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού του 2022 στη Βουλή, στις 19 Νοεμβρίου. Όποια μέτρα και να ληφθούν πολύ δύσκολα θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις