Ο 42άρης αυτοδιοικητικός που ανακάλυψε την Καστοριά

Αυτοδιοικητικό πρόσωπο και μάλιστα πρόεδρος τοπικού θεσμικού οργάνου, έκανε γνωστό με ανάρτηση του στο facebook (μόνο για φίλους) ότι μετά από 42 χρόνια μπόρεσε να δει την Καστοριά με άλλο μάτι μέσα από το μοτόρι ΟΛΥΜΠΙΑ στην ΤΖΑΜΠΑ διαδρομή που έκανε την 11η Νοεμβρίου “για τους προύχοντες και φιλοξενούμενους του τόπου”…

Η είδηση σαν γεγονός αποτελεί κανόνα για πολλούς από τους τοπικούς μας άρχοντες, αλλά δεν είναι καθόλου ελπιδοφόρα εάν θα έπρεπε να αναλογιστούμε πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να ανακαλύψουν την ύπαρξη της δικής μας γειτονιάς και να κατανοήσουν τα προβλήματα και τα θέματα που μας απασχολούν.

Εάν ανακαλύπτουν την γενική εικόνα του τόπου μετά από 42 χρόνια δεν πρόκειται ποτέ να ανακαλύψουν την γειτονιά σας..

Θεωρούμε ότι οι πολιτικοί μας διακρίνονται για Στραβισμό και Αμβλυωπία σε ότι αφορά τα τοπικά μας θέματα αλλά απερίφραστα να ομολογούν ότι δεν γνωρίζουν τον τόπο μας, ότι σήμερα ανακαλύπτουν τις χάρες και τις δυνατότητες της περιοχής μας, είναι κάτι που δεν το περιμέναμε…

Στον χώρο αυτό αναρτήσαμε μέρος τεκμηρίου όσων επικαλούμαστε. Δεχθήκαμε κλήσεις αλλά και απειλές να εξετάσουμε την νομιμότητα – και ενώ δεν απεικονίζονται πρόσωπα – της ανάρτησης και σε συνεννόηση με τον νομικό μας εξετάζουμε την νομιμότητα του. μέχρι την τελική γνωμάτευση σβήνουμε την εικόνα.

Ήρθαν είδαν και θα απέλθουν σύντομα, καθότι η δημοτική αρχή διάγει τα… ρέστα του προκαθορισμένου βίου της, χωρίς να δουν ούτε κατά το ελάχιστο την πόλη και τον δήμο με την άλλη ματιά που θα έπρεπε να διαθέτουν..

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις