21 Νοεμβρίου 2021, Εορτασμός Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων

Η 21η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα των Εθνικών μας Ενόπλων Δυνάμεων, ημέρα που οι Έλληνες έγραψαν λαμπρές σελίδες δόξας και ηρωισμού σε όλα τα πεδία των μαχών. Παράλληλα, καθιερώθηκε στο πλαίσιο εορτασμού της ημέρας αυτής να τιμούμε και τη μνήμη των Απόστρατων/Βετεράνων.

Φέτος, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του Kορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Στην πόλη της Καστοριάς, οι εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΚυριακή 21 ΝοεμβρίουΏρα 07:00΄ π.μ.:Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.

Ώρα 07:30΄ π.μ. :Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Καλλίνικου.

Ώρα 08:00΄ π.μ.: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων στην πλατεία Μακεδονομάχων.

Ώρα 09:45΄ π.μ.:-Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Καλλινίκου. -Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Συνταγματάρχη εν αποστρατεία κ. Χρυσόστομο Δούκη.

Ώρα 11:15΄ π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, στην πλατεία Μακεδονομάχων και Κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Πολιτικών, Στρατιωτικών Αρχών και οποιονδήποτε θελήσει να τιμήσει την εορτή, κατόπιν συνεννόησης με το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη (2467350216) έως τις 19 Νοέμβρη.- Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 05:00 μ.μ.: Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων στην πλατεία Μακεδονομάχων.

Κατά την Ημέρα αυτή Ορίζεται:- Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και την δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου.- Φωταγώγηση όλων των όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.

Το πρόγραμμα αυτό επέχει θέση επίσημης πρόσκλησης.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Γεώργιος Κασαπίδης

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις