Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την πανδημία

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε:

Γι’ αυτό θέλω να τον καλέσω έστω και τώρα -είναι ζήτημα ζωής και θανάτου

– να αλλάξει στρατηγική.

-Να προχωρήσει άμεσα στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων.

-Να οργανώσουμε πανστρατιά για την πρώτη δόση, ιδιαίτερα στις ευάλωτες ηλικιακές ομάδες που αν νοσήσουν κινδυνεύουν περισσότερο.

-Να οργανώσουμε άμεσα κινητές μονάδες με τη συνεργασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για μια εκστρατεία ενημέρωσης και εμβολιασμού πόρτα-πόρτα στις πόλεις, στην περιφέρεια και ιδιαίτερα στα σπίτια ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Είναι ορθό να θεσμοθετηθεί η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Πρέπει όμως να σταματήσει άμεσα η ρητορική περί δήθεν «πανδημίας ανεμβολίαστων», γιατί αυτό είναι επικίνδυνο, καθώς δημιουργεί κλίμα εφησυχασμού.

Τον καλώ όμως ταυτόχρονα να προχωρήσει άμεσα και με αυστηρότερα μέτρα, τον εμβολιασμό στα Σώματα Ασφαλείας και στο Στρατό. Είναι αδιανόητο να σου ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού ένας μη εμβολιασμένος αστυνομικός.

– Τον καλώ επίσης να θεσμοθετήσει μαζικά δωρεάν τεστ, τόσο για ανεμβολίαστους όσο όμως και για τους εμβολιασμένους.

– Να ακυρώσει τις μειώσεις των δαπανών Υγείας που έχει προαναγγείλει για το 2022, την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει, και να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

– Να ακυρώσει όλες τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων που προχωράει η κυρία Κεραμέως και να γίνουν άμεσα προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών προκειμένου να αραιώσουν οι μαθητές ανά τάξη.

– Να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς και να αυξηθούν άμεσα τα λεωφορεία στα ΜΜΜ, ακόμα και με επιτάξεις οχημάτων αν χρειαστεί, ώστε να πυκνώσουν τα δρομολόγια. Και να εγκατασταθούν ειδικά συστήματα εξαερισμού σε κλειστούς χώρους συγχρωτισμού, όπως στο Μετρό.

– Τέλος, πέρα από το κυλιόμενο ωράριο, πρέπει να επανέλθει η τηλεργασία τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, για όσο χρειαστεί και όπου αυτό είναι εφικτό.

Είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε άμεσα σε μέτρα τα οποία θα επαναφέρουν τη χώρα σε μια λογική κανονικότητας.

Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί, αν ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει, τότε ας αφήσει χώρο σ’ εμάς που και θέλουμε και μπορούμε.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις