« Είμαι Δυσλεκτικός»: Η κραυγή αγωνίας ενός παιδιού που βασανίζεται από τη δυσλεξία και αδυνατεί να παρακολουθήσει το μάθημα

Ένα βίντεο φοιτητών, μια συλλογική προσπάθεια, βασισμένη σε αληθινή εμπειρία…

Πώς είναι μέσα στο μυαλό ενός δυσλεκτικού παιδιού;
Στην αρχή του βίντεο βλέπουμε τον μαθητή στην τάξη την ώρα του μαθήματος, ώσπου η κάμερα «μπαίνει» στο μυαλό του και παρακολουθούμε το… λαβύρινθο της σκέψης του και τις δυσκολίες που του προκαλούν τα βιβλία και οι επιπλέον γνώσεις… Τα άγχη, τις αγωνίες, τις ενοχές τους αλλά και τον αγώνα που κάνουν για να μπορέσουν να είναι σαν τα υπόλοιπα παιδιά…. Ωστόσο κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε!

Το ενθαρρυντικό στην όλη υπόθεση είναι ότι δεν είναι μόνος του! Υπάρχουν κι άλλα παιδιά που περνούν το ίδιο, αν και κάθε περίπτωση είναι μοναδική!

Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε τι περνούν αυτά τα παιδιά και πόση κατανόηση πρέπει να δείχνουν οι υπόλοιποι στην προσπάθειά τους:

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Το I AM DYSLEXIC είναι ένα μαθητικό animation μικρού μήκους σε σκηνοθεσία, παραγωγή και σενάριο των Mads Johan Øgaard και Katie Wyman. «Είμαστε και οι δύο Δυσλεξικοί και έχουμε βιώσει και οι δύο διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους το σχολικό σύστημα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους δυσλεξικούς μαθητές, τους καλούς και τους κακούς. Φτιάξαμε αυτήν την ταινία με την ελπίδα να δώσουμε σε άτομα που βιώνουν τη διαφορά μάθησης κάτι για να σχετιστούν. Κάτι να πω; Ναι, αυτό είναι ένα δύσκολο ταξίδι, αλλά δεν είσαι μόνος και μπορείς να ξεπεράσεις τον αγώνα!».

Αυτό είναι το περιεχόμενο που πολλοί από εμάς δεν είχαμε μεγαλώνοντας. Ως εκ τούτου, θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να δουν αυτήν την ταινία, με την ελπίδα ότι θα δώσει σε κάποιον το κουράγιο να συνεχίσει.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις