Η παρουσία της Καστοριάς σε εκδηλώσεις στην Νέα Υόρκη

Την Κυριακή 5/12/2021 συναντήθηκαν στην Νέα Υόρκη αντιπρόσωποι των Σεφαραδιτών Εβραίων από την Αμερική για την επίσημη χοροεσπερίδα τους επί τη εορτή Hanukkah.

Εκεί τιμήθηκε ο ceo της phizer δρ Αλβέρτος Μπουρλά για την ανακάλυψη του εμβολίου ενάντια στον covid-19.

Την τιμή να τον παρουσιάσει είχε ο συμπατριώτης μας επιχειρηματίας στην Νέα Υόρκη και μέλος του ΔΣ των Σεφαραδιτών Εβραίων κ Clifton Russo ο οποίος επισκέπτεται σε τακτά χρονικά διαστήματα την πόλη μας.

Η Καστοριά παρούσα παντού, και οι Καστοριανοί Εβραίοι τιμούν και νοσταλγούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Στην ταμπέλα των επισήμων φανερά και ξεκάθαρα η λέξη ΚASTORIA δίπλα στο Καστοριανό φέσι για να επισημαίνει την καταγωγή των δικών μας ανθρώπων, Εβραίων συμπατριωτών μας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκεί σε μια πρωτόγνωρη εκδήλωση οι πρεσβευτές Ισραήλ – Ελλάδος και Τουρκίας στις ΗΠΑ άναψαν το κερί της εορτής Hanukkah σε ένδειξη ενότητας ειρήνης και συνύπαρξης.

Η Σεφαραδίτικη αδελφότητα Αμερικής (Sephardic Jewish Brotherhood of America) είναι η μεγαλύτερη οργάνωση στις ΗΠΑ με ποικίλες δραστηριότητες, φιλανθρωπίας και αλληλοβοήθειας, σε όλους τους αναξιοπαθούντες.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ κ Αντώνη Παπαδαμιανό

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις