Τον Ιανουάριο η Ελλάδα εξοφλεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – Το χαμηλότερο ιστορικά κόστος δανεισμού εντόκων γραμματίων σημειώθηκε σήμερα

Την εξέλιξη αυτή χαιρέτισε η Γενική Διευθύντρια ΔΝΤ Kristalina Georgieva, τονίζοντας ότι πρόκειται «για μεγάλο επίτευγμα της χώρας μας»

«Αναφορικά με την Ελλάδα είμαι ενθουσιασμένη που η χώρα τα πηγαίνει τόσο καλά. Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα για τη χώρα. Η αποπληρωμή του Ταμείου φέρνει ένα συμβολικό κλείσιμο μιας δύσκολης περιόδου για τον ελληνικό λαό και για την οικονομία της Ελλάδας. Ο ρόλος μας θα συνεχίσει να περιλαμβάνει την παρακολούθηση και την παροχή συμβουλών πολιτικής, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες στην Ελλάδα, εφόσον η χώρα τις θεωρεί χρήσιμες»

Τον ερχόμενο Μάρτιο η Ελλάδα αναμένεται να προχωρήσει σε πρόωρη προεξόφληση και μέρους των διμερών δάνειων του πρώτου μνημονίου, με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα η σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου διάρκειας ενός έτους, πραγματοποιήθηκε με ιστορικά χαμηλή απόδοση, -0,40% αποτυπώνοντας την εμπιστοσύνη των αγορών απέναντι στην Ελληνική οικονομία.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις