Επιστρέφουν τηλεργασία και μάσκες στην Βρετανία

Επαναφορά της τηλεργασίας, χρήση μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους και είσοδο στα νάιτκλαμπ με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού.

«Από τη Δευτέρα, θα πρέπει να εργάζεστε από το σπίτι, εάν μπορείτε», ανέφερε ο Τζόνσον στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απόψε. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού που εκδίδει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα είναι υποχρεωτικό να επιδεικνύεται από όλους όσοι θέλουν να μπουν σε νάιτκλαμπ και σε άλλους χώρους όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ σε μία εβδομάδα.

Λογική επιλογή χαρακτήρισε την εφαρμογή του Σχεδίου Β, που περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Εκτός από την προτροπή για τηλεργασία, ο Τζόνσον είπε ότι η χρήση μάσκας θα γίνει υποχρεωτική στους περισσότερους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των θεάτρων και των κινηματογράφων. Ήδη η μάσκα ήταν υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα καταστήματα. Θα εξακολουθήσουν να ισχύουν ορισμένες εξαιρέσεις, όπως όταν οι άνθρωποι τρώνε, πίνουν, τραγουδούν ή ασκούνται.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις