Εν όψει των εορτών… “δεχόμαστε το ρίσκο”;;

Σήμερα, όλοι μαζί και καθένας από εμάς ξεχωριστά, καλούμαστε να διαχειριστούμε μια ασυνήθιστη κατάσταση, μια πανδημία, η οποία βρίσκεται στο αποκορύφωμα της και είναι άγνωστο το πώς θα εξελιχθεί. Πρόκειται για μια παγκόσμια κρίση, η οποία έχει ήδη συνέπειες σε κάθε πτυχή της ζωής μας, στην καθημερινότητά μας, στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, στην ελευθερία μας, στις δουλειές μας.

Ο αυτοπεριορισμός μας είναι μια πράξη ευθύνης τόσο απέναντι στον εαυτό μας όσο και απέναντι στον συνάνθρωπό μας. Όταν η ατομική ευθύνη είναι απούσα, κάποιος τρίτος παράγοντας, το κράτος σε αυτήν την περίπτωση, αναγκάζεται να επιβάλλει τη συμπεριφορά αυτή.

Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται τόσο η κεντρική κυβέρνηση όσο και οι ΟΤΑ (περιφέρειες και Δήμοι) σε όλη σχεδόν την χώρα. Στον νομό μας που πρωτεύει στους δείκτες σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ που παρουσιάζονται στον χάρτη παρακάτω φαίνεται να επικρατούν δύο απόψεις.

Οι Δήμοι Άργους Ορεστικού και Νεστορίου με ελαφρύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση, ματαιώνουν εκδηλώσεις ενώ στον δήμο Καστοριάς φαίνεται να “δεχόμαστε το ρίσκο” με όσες δράσεις “προγραμματίζονται;…” Η ευθύνη απέναντι στην τοπική κοινότητα, είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας και τουλάχιστον σε θέματα της πανδημίας θα έπρεπε να αναληφθεί από τους υπευθύνους.

Δείτε τον διαδραστικό χάρτη της iMEdD: Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ

Η εφαρμογή ενημερώνεται διαρκώς με νέα δεδομένα από οργανισμούς και φορείς όπως ο ΠΟΥ και ο ΕΟΔΥ. Δείτε αναλυτικά ποιες περιφέρειες στην Ελλάδα έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό.  Τα στοιχεία είναι από το υπουργείο Υγείας και ενημερώνονται μόνο όταν είναι επίσημα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα νούμερα αντιστοιχούν στα στοιχεία που υπήρχαν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου. Για τα νέα δεδομένα κάντε κλικ στην περιφέρεια που σας ενδιαφέρει.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις