Ένας άνδρας από τη Νέα Ζηλανδία εμβολιάστηκε με 10 δόσεις σε μια μέρα

Δέκα φορές εμβολιάστηκε ένας άνδρας στη Νεα Ζηλανδία, παριστάνοντας κάθε φορά πως είναι κάποιος άλλος.

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα για το πώς ο άνδρας κατάφερε να ξεγελάσει τους αρμόδιους και να εμβολιαστεί για λογαριασμό άλλων ανθρώπων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις η Astrid Koornneef, υπεύθυνη ομάδας προγράμματος εμβολίων και ανοσοποίησης του Υπουργείου Υγείας για τον Covid-19, είπε ότι το υπουργείο «είχε γνώση του θέματος». «Ανησυχούμε πολύ για αυτήν την κατάσταση και συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες υπηρεσίες», είπε, σύμφωνα με τη New Zealand Herald.

Η εμβολιολόγος Helen Petousis-Harris, από το Πανεπιστήμιο του Auckland, είπε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα σχετικά με τη χρήση του εμβολίου με αυτόν τον τρόπο, αλλά ο άνδρας δεν ήταν πιθανό να υποστεί σοβαρή βλάβη.

«Γνωρίζουμε ότι οι υψηλότερες δόσεις έχουν ως αποτέλεσμα πιο γενικές αντιδράσεις στο εμβόλιο, όπως πυρετό και πονοκεφάλους και πόνους, οπότε μπορεί να αναμένεις ότι θα αισθανόταν πολύ άσχημα την επόμενη μέρα».

Αυτή η περίπτωση δεν ήταν μεμονωμένη, είπε η κ. Helen Petousis-Harris προσθέτοντας ότι είχε ακούσει ότι άλλοι πληρώθηκαν για να λάβουν το εμβόλιο για λογαριασμό κάποιου άλλου. Δεν απαιτείται από τους ανθρώπους να επιδεικνύουν ταυτότητα με φωτογραφία όταν κάνουν το εμβόλιο, προκειμένου να γίνει η διαδικασία όσο το δυνατόν πιο προσιτή, αλλά αυτό καθιστά το σύστημα ευάλωτο στην κατάχρηση από «μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων», είπε.

Η Νέα Ζηλανδία αναμένεται να πετύχει τον στόχο του 90% για τον επιλέξιμο πληθυσμό – 12 ετών και άνω – πριν από τα Χριστούγεννα. Αλλά μια μικρή ομάδα ανθρώπων είναι απρόθυμοι να εμβολιαστούν.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις