Η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στρατηγικά και τακτικά άστοχη κίνηση γιατί…

Το πρόβλημα της κυβέρνησης αυτή την ώρα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι εικόνες των αποκλεισμένων δρόμων, ο εκνευρισμός του κόσμου, η πεποίθηση ότι το κεντρικό σύστημα δεν λειτούργησε σωστά. Αυτά που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε ζητώντας συγνώμη.

Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει την κυβέρνηση να φθείρεται σε αυτό το περιβάλλον, αποφασίζει – με την πρόταση δυσπιστίας – να το κάνει «ροντέο», μεταφέροντας όμως την συζήτηση από το δυσμενές για την κυβέρνηση τοπίο της διαχείρισης της θεομηνίας στο πολύ ευνοϊκότερο για εκείνην της σύγκρισης και της αντιπαράθεσης με τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναπόφευκτα θα συμβεί στη Βουλή. Και μάλιστα ανοίγοντας την συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, κάτι που μόνο το επιτελείο του Μαξίμου βολεύει αυτή τη στιγμή. Την ίδια ώρα μάλιστα που, μετά βεβαιότητας, ο κόσμος απεχθάνεται τους κομματικούς καυγάδες πάνω από ένα δυσάρεστο γεγονός.

“Η εύκολη ανάγνωση είναι ότι νιώθοντας πίεση από το ΚΙΝΑΛ ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να οικειοποιηθεί το όποιο αντικυβερνητικό κλίμα και να ηγηθεί έτσι της αντιπολίτευσης.”

Ανάγνωση που ασφαλώς έχει βάση. Η βασική αιτία όμως είναι ότι «αυτό ξέρει, αυτό κάνει». Όλη η αντιπολιτευτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ (και τώρα και στο παρελθόν) στηρίζεται στη λογική «αξιοποίηση κρίσης-πολιτική ένταση-εκλογικό ρεσάλτο». Οτιδήποτε πέρα από αυτό δεν μπορεί να το υποστηρίξει. Μόνο που έτσι τα πολιτικά «ορμέμφυτα» κατισχύουν της πολιτικής λογικής και αυτό συνήθως δεν πηγαίνει καλά.

via f/b Ευτύχης Βαρδουλάκης

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις