Το φυσικό αέριο και η υποβάθμιση της νοημοσύνης από πολιτικούς και κλακαδόρους

Τις ημέρες που πέρασαν τα είδαμε όλα.

Είδαμε τους πολιτικούς αναλυτές των προθαλάμων των πολιτικών κομματικών γραφείων και τους κομματικοδίαιτους θεσμικούς πρώην και νυν να προσπαθούν στα social media να μας δείξουν το ύψος της πολιτικής επιτυχούς παρέμβασης των αφεντικών τους μηδενίζοντας την παρουσία και τις ενέργειες όσων τους διαδέχθησαν ή και όσων προηγήθηκαν σε θέσεις ευθύνης που σήμερα κατέχουν αυτοί.

Είδαμε και διαπιστώσαμε το πόσο υποτιμούν την νοημοσύνη του πολίτη οι κλακαδόροι και τα troll του διαδικτύου επώνυμοι και ανώνυμοι σχολιαστές ευρισκόμενοι σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Είδαμε τους φανατικούς να ουρλιάζουν εναντίον των κατά την ηπιότερη έκφραση “ηλιθίων” Καστοριανών που εμμένουν να ψηφίζουν τον Ζήση ή την Μαρία και όχι την Ολυμπία, θεωρώντας ότι αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μιας συγκροτημένης ιδεολογικής σκέψης χρόνων, αλλά καιροσκοπισμού στον οποίο προσεύχονται οι ίδιοι ζητώντας να ψοφήσει η κατσίκα “του ανόητου φασίστα” που τυγχάνει να είναι ο γείτονας συμπολίτης του.

Είδαμε να μας καλούνε σε μια συγκέντρωση αποδοκιμασίας και εξυπηρέτησης κομματικών επιδιώξεων – εντυπώσεων εναντίον κυβερνητικών στελεχών (όπως εξελίχθηκε) που χρειαζόμαστε δίπλα μας για την επίλυση θεμάτων της τοπικής κοινωνίας με διάλογο και πολιτικό πολιτισμό όπως συνέβαινε μέχρι τώρα στην πόλη μας.

Είδαμε τους γνωστούς -αγνώστους που έβριζαν για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων, εκμεταλλευόμενοι την συγκέντρωση των λιγοστών αγροτών. Των αγροτών που παρευρέθηκαν διεκδικώντας δίκαια αιτήματα τα οποία δεν προβλήθηκαν και δεν πήραν την θέση που τους αξίζει στην δημοσιότητα που τελικά καπέλωσαν οι υβριστές.

Είδαμε τους ομιλητές που προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την παρουσία τους και την εφαρμοζόμενη πολιτική των τελευταίων χρόνων, να μιλάνε για αδιέξοδες πολιτικές που ακολουθούνταν στο παρελθόν χωρίς να αναφέρονται στο μέγεθος και το επίπεδο σχεδιασμού και υλοποίησης που είχε φτάσει το έργο που παρέλαβαν.

Είδαμε τους δημαγωγούντες να ζητάνε επέκταση του τοπικού δικτύου την στιγμή που επί των ημερών τους μειώθηκε η κάλυψη περιοχών που εντάσσονταν στον αρχικό σχεδιασμό. Είδαμε τους ίδιους ξαφνικά να ζητάνε επέκταση του δικτύου και επιδότηση σύνδεσης σε αυτό, κάτι που αποτελεί πάγια ακολουθούμενη τακτική όπου προχώρησε η υλοποίηση του αρχικού σχεδιασμού.

Είδαμε είδαμε και όσο βλέπουμε τόσο αποστασιοποιούμαστε από παρόμοιες παλαιοκομματικές λογικές…

Ο Ζηρός Ήπειρος Νέα Πολιτικά Παραπολιτικά Ειδήσεις : ΑΛΛΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ  ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις