Ανοίγει ξανά μετά από 9 χρόνια το εργοστάσιο Alumil στην Ξάνθη

Για εξαγωγές προορίζεται το σύνολο της παραγωγής του εργοστασίου της Alumil στην Ξάνθη, που ανοίγει και πάλι τον Απρίλιο έπειτα από εννέα χρόνια.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το 2021 αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για την ALUMIL. Τα ιστορικά υψηλά επίπεδα κύκλου εργασιών του Ομίλου (εκτίμηση: 315,0 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 74 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2020, ήτοι 30%), κατέδειξαν την ικανότητα της να αντεπεξέρχεται σε κάθε συνθήκη, με σχέδιο, πίστη και πολλή δουλειά».

«Ανταποκρινόμενη πλήρως στις απαιτήσεις της εποχής, την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των επώνυμων προϊόντων της για αρχιτεκτονικές χρήσεις, καθώς και τη σημαντική αύξηση του πελατολογίου της στο εξωτερικό και το άνοιγμα νέων αγορών, η Alumil αποφάσισε την επαναλειτουργία της παραγωγικής μονάδας στην Ξάνθη, η οποία έπαυσε την παραγωγική της δράση το 2013», αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η εταιρεία προσθέτοντας ότι «πρόκειται για μια σημαντική αναπτυξιακή απόφαση, η οποία ενισχύει το επιχειρηματικό αποτύπωμα, δημιουργεί εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη της Θράκης».

Η μονάδα της Ξάνθης κατά τη λειτουργία της παρήγε 14.000 τόνους προφίλ αλουμινίου ετησίως και έχει προγραμματιστεί τώρα να τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Απρίλιο, ενώ οι απαραίτητες κατασκευαστικές και τεχνικές εργασίες εκσυγχρονισμού είναι σε πλήρη εξέλιξη. Να σημειωθεί πως ο όμιλος διαθέτει δώδεκα εργοστάσια σε έξι χώρες στην Ευρώπη, ενώ πουλάει σε περισσότερες από 35 αγορές.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις