Έκκληση της Ουκρανίας στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού “για την απομάκρυνση των χιλιάδων νεκρών Ρώσων”. (video)

Έκκληση της Irina Vere щуuk εκπροσώπου του Γενικού επιτελείου εθνικής αμύνης της Ουκρανίας:

Οι Ρώσοι κατακτητές υφίστανται μεγάλες απώλειες.

Χιλιάδες από τα πτώματα τους βρίσκονται σε ουκρανικό έδαφος. Αίτημα στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού για βοήθεια στην απομάκρυνση.

Βίντεο με την προσβολή αντιαεροπορικού συστήματος Buk της Ουκρανίας από Ρωσικό Mi-35 στην περιοχή Poltava Oblast στις 25/2/2022.

Αναφορές για κατάρριψη 2 ρωσικών IL-76 έμφορτων με Ρώσσους στρατιώτες.

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται αρχικά πως καταρρίφθηκε ένα IL-76, ενώ νεότερες αναφορές μιλάνε για 2 μεταγωγικά που πλησίαζαν το νέο αεροπρογεφύρωμα.

Οι αποψεις διίστανται, άλλοι μιλάνε για κατάρριψη με πυραύλους S-300, ενώ κάποιοι ισχυρίζονται πως οι καταρρίψεις έγιναν με ουκρανικά Su-27.

Την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022, η ουκρανική αεράμυνα ισχυρίστηκε ότι κατέρριψε ένα ρωσικό μεταφορικό μέσο Il-76 κοντά στο Vasylkiv, νότια της πρωτεύουσας στο Κίεβο. Ουκρανικές αναφορές ισχυρίστηκαν ότι το αεροσκάφος μετέφερε «δύναμη προσγείωσης», αλλά δεν διευκρίνισε τον αριθμό των θυμάτων ή των επιζώντων από το αναφερόμενο περιστατικό.

Η χρήση του μεταφορικού αεροσκάφους Il-76 μαζί με ειδικά εκπαιδευμένα στρατεύματα κατάσχεσης αεροδρομίων παρόμοια με τα Rangers του Στρατού των ΗΠΑ είναι γνωστή ως μέρος του ρωσικού στρατιωτικού δόγματος.

Μετά από αναφορές για αυτό το πρώτο περιστατικό κατάρριψης Il-76, ένα «δεύτερο Il-76» αναφέρθηκε ότι καταρρίφθηκε πάνω από τη Bila Tserkya. Η έκθεση προέρχεται από την Ουκρανική Κρατική Υπηρεσία Ειδικών Επικοινωνιών. Οι πρώτες αναφορές δεν υποδεικνύουν ποια αποστολή μπορεί να εκτελούσε αυτό το αεροσκάφος και δεν έχουν δοθεί συγκεκριμένες αναφορές για θύματα ή επιζώντες από αυτήν την ώρα.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις