Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν την οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία

Την μη υπερψήφιση της παροχής ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ουκρανία επέλεξαν δια της “μεθόδου” της αποχής πριν από λίγες μόλις μέρες όλοι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία απειλούσε φανερά την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον αναλυτικό κατάλογο για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ (σελίδα 13), οι ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Αρβανίτης, Πέτρος Κόκκαλης, Αλέξης Γεωργούλης και Έλενα Κουντουρά απείχαν από την ψήφιση της πρότασης που είχε καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ωστόσο εγκρίθηκε από την Ολομέλεια με 598 ψήφους υπέρ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Αρβανίτης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που τήρησε τη γραμμή των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε θύτη και θύμα ακόμα και μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, που συνοδεύεται από βομβαρδισμούς αμάχων, ακόμη και μελών της ελληνικής ομογένειας.

Επίσης ο κ. Κούλογλου δικαιολογούσε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, λέγοντας ότι σχεδιαζόταν ένταξή της στο ΝΑΤΟ και ότι “ο Πούτιν δεν μπορούσε να δεχτεί αυτό”.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις