Ράλι αυξήσεων σε φούρνους, κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ

Φωτιά έχουν πάρει οι τιμές στο καλάθι των νοικοκυριών με τις τιμές σε πολλά αγαθά να έχουν αυξηθεί ακόμη και κατα 16%.

Όλο και πιο βαθιά βάζουν το χέρι στην τσέπη οι καταναλωτές, με τις τιμές σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης να ακριβαίνουν συνεχώς και ο οικογενειακός προϋπολογισμός να φαίνεται πως βγαίνει εκτός.

«Τα πάντα έχουν ακριβύνει τα πάντα όλα έχουν ακριβύνει δεν ξέρουμε πως θα επιβιώσουμε τελικά» αναφέρουν καταναλωτές μιλώντας στο MEGA, συμπληρώνοντας: «Γενικά με την ενέργεια ότι έχει να κάνει φυσικό αέριο ρεύμα και στα ψώνια ότι παίρνουμε είναι όλα πιο ακριβά».

Η ακρίβεια καλπάζει και αναμένεται να συμπαρασύρει και το ψωμί που η τιμή του έχει ήδη αυξηθεί από πέρυσι κατά 5,9%.

Υπό τον φόβο των ανατιμήσεων και στα αρτοσκευάσματα οι καταναλωτές συρρικνώνουν το καλάθι της νοικοκυράς ακόμη και για την καθημερινή τους ανάγκη το ψωμί.

«Με το σιτάρι που έρχεται από Ουκρανία φτιάχνουμε το ψωμί τα κουλουράκια τις τυρόπιτες τις ζαμπονοτυρόπιτες τα κέικ τις πίτσες τα πενιρλί όλα αυτά» πρόσθεσε ο αρτοποιός Τάσος Βαζάκας.

Με τον πληθωρισμό να σκαρφαλώνει στο 7,2% και να σπάει ρεκόρ 25ετίας τα έλαια έχουν ακριβύνει κατά 16,8% σε σχέση με πέρυσι, τα λαχανικά 15,2%, τα πουλερικά κατά +6,8%, τα φρούτα +9,8%, τα πουλερικά +6,8%, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά +6%, ενώ ο καφές σημειώνει αύξηση 4,1%.

Στα ύψη η βενζίνη

Η τιμή της αμόλυβδης αυξάνεται καθημερινά. Σήμερα σε κεντρικό βενζινάδικο φτάνει και τα 2,198 ευρω το λίτρο.

Παράλληλα, εκτός από τα είδη πρώτης ανάγκης, αυξήσεις παρατηρήθηκαν και στην ένδυση αλλά και στις μεταφορές.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις