Η αφύπνιση της Λέαινας, Αρκούδας ένεκεν

Μετά την αφύπνιση της Ελλάδας, Ερντογκάν ένεκεν,  έρχεται η αφύπνιση της  Ευρώπης,  Πούτιν ένεκεν.

Λίγες μέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία διάβασα σε μια μεγάλης κυκλοφορίας ημερησία  εφημερίδα το εξής εξωφρενικό: <<…  Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η δημοκρατία είναι για τους πλαδαρούς Ευρωπαίους, όχι για τους υπερήφανους Σλάβους… >>.

Μία θέση από έναν αυταρχικό ηγέτη που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να γαλουχηθεί με τα ιδεώδη μιας ιδεολογίας που θα έπρεπε να πιστεύει στην δημοκρατία στην ισότητα στον ΑΝΤΙ-αυταρχισμό και γενικά σε πανανθρώπινες αξίες που δεν δέχονται την εκμετάλλευση ενός ανθρώπου από άλλον άνθρωπο όπως συμβαίνει στον κακό καπιταλισμό.

Αντίθετα βλέπουμε μια έκφραση, θέση και πεποίθηση ρατσιστική, σοβινιστική, αφού εκθειάζει την φυλή του ή έναν λαό που δεν είναι αμιγώς σλάβικος και ο οποίος είναι όντως υπερήφανος, αφού αντιστάθηκε στην ναζιστική θηριωδία αλλά ως νικητής του πολέμου ανέχθηκε μια ηγεσία, οι οποία, εκτός του ότι έκανε πολλά όμοια πράγματα με τα φασιστικά καθεστώτα στο όνομα του σοσιαλισμού και της δήθεν ισότητας, επιπλέον δε η ηγεσία του (βλ. Στάλιν) βασάνισε, φυλάκισε, εξόντωσε με τον ποιο βάρβαρο τρόπο αυτόν τον υπερήφανο λαό που έχει να επιδείξει, λογοτέχνες, καλλιτέχνες, επιστήμονες και πολιτισμό που είναι εξαιρετικός και δεν δικαιούται να έχει τέτοιους βάρβαρους και αυταρχικούς ηγέτες.  

Απορώ γιατί κάποιοι αυταρχικοί ηγέτες που δεν πιστεύουν στην δημοκρατίαπου΄΄ανακαλύφθηκε΄΄ στην Αρχαία Ελλάδα και αναγεννήθηκε και δημιουργήθηκε με κόπους θυσίες και πολύ αίμα, μετά από χιλιάδες χρόνια στον δυτικό πολιτισμό, καταφεύγουν στις εκλογές. Εφόσον η δική μας δυτική δημοκρατία δεν είναι αποδεκτή γιατί την υιοθετούν και δεν την καταργούνστην σφαίρα επιρροής τους; Τους βολεύει βέβαια να φκιασιδώνονται με τον μανδύα της δημοκρατίας αλλά στην ουσία να κυβερνούν απολυταρχικά με προπαγάνδα και ένα σωρό άλλες απάνθρωπες μεθόδους προκειμένου να κρατηθούν στην εξουσία, φυλακίζοντας ή εξοντώνοντας τους αντιπάλους τους με τους ποιο βάρβαρους τρόπους. Και οι αφελείς μέχρι τώρα Δυτικοί, στο όνομα της μπίζνας και των οικονομικών συμφερόντων, ανέχονταν και ανέχονται όλους αυτούςτους βάρβαρους τύπους, που έχουν το θράσος και το χάρισμα συνάμα να κοροϊδεύουν τον λαό τους και όλους τους υπόλοιπους λαούς της Δύσης, που στο όνομα των συμφερόντων έκλειναν και θα συνεχίσουν μάλλον δυστυχώς όχι μόνο να τους ανέχονται αλλά και να συναλλάσσονται μαζί τους. Η υποκρισία στο μεγαλείο της.ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ.

Ευτυχώς όμως που οι πλειοψηφία των λαών κυρίως της Ευρώπης ευαισθητοποιήθηκε και κινητοποιήθηκε, αναγκάζοντας τις ηγεσίες των να δράσουν αστραπιαία δραστικά και συλλογικά. Ας ελπίσουμε ότι κάποτε και άλλοι καταπιεσμένοι λαοί από απολυταρχικά καθεστώτα, θα αναγκάσουν του απολυταρχικούς εξουσιομανείς και παρανοϊκούς ηγέτες τους, να παραδώσουν την εξουσία σε ηγέτες που θα σέβονται τους πολίτες τους,  τους γείτονες τους και γενικά όλες τις πανανθρώπινες αξίες που δημιούργησε ο σύγχρονος πολιτισμός μετά από τόσους πολέμους χωρίς νόημα.  

Θα πρέπει κάποιοι αυταρχικοί ηγέτες να καταλάβουν ότι η εξουσία μετά από δύο τετραετίες γίνεται επικίνδυνη, φθείρει και διαφθείρει τον κάθε ηγέτη ακόμη και τους καλλιεργημένους και μορφωμένους πόσο δε μάλλον εάν δεν είναι. Ένα άλλο το οποίο θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι αυτοί οι τύποι είναι ότι, τον πλούτο των εθνών-κρατών  τον δημιουργούν οι άνθρωποι και όχι τα εδάφη. Διαφορετικά δεν θα υπήρχαν χώρες μικρές( όπως η Ελβετία η Αυστρία η Ολλανδία και πολλές άλλες)  και μάλιστα χωρίς θάλασσα που είναι ποιο πλούσιες από άλλες που έχουν μεγάλες εκτάσεις.Διότι υπάρχουν χώρες που δεν έχουν πετρέλαια και άλλους ενεργειακούς πόρους και είναι πλούσιες ενώ άλλες που έχουν άφθονους ενεργειακούς πόρους και ο λαός τους πεινάει, όπως αναφέραμε σε ένα  άρθρο μας το 2020 με τίτλο: ‘’ Η ιστορία που μας διδάσκει(Αγαπητέ γείτονα Ταγίπ ευχαριστούμε που αφύπνισες…)’’

Και προς επιβεβαίωση  του λόγου το ασφαλές, που λέει η ευαγγελική ρήση, αναφέρομαι σε ένα απόσπασμα  της  <<Ανοιχτής επιστολής του Παν-ρωσικού συμβουλίου αξιωματικών προς τον πρόεδρο και τους πολίτες της Ρωσίας>>, πολύκαιρό πριν ξεκινήσει η εισβολή.

<<…….Η απόκτηση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης από τη Ρωσία και η μη αναγνώρισή τους ως ρωσικών από τη διεθνή κοινότητα (και, ως εκ τούτου, ο συντριπτικός αριθμός κρατών στον κόσμο εξακολουθεί να θεωρεί ότι ανήκουν στην Ουκρανία) δείχνει πειστικά την αποτυχία της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής και τη μη ελκυστικότητα της εσωτερικής (πολιτικής).

Οι προσπάθειες μέσω τελεσιγράφων και απειλών χρήσης βίας να υποχρεώσουν στο να «αγαπηθεί» η Ρωσία και η διοίκησή της, στερούνται νοήματος και είναι επικίνδυνες.

Η χρήση στρατιωτικής βίας κατά της Ουκρανίας, πρώτον, θα θέσει υπό αμφισβήτηση την ύπαρξη της ίδιας της Ρωσίας ως κράτους. Δεύτερον, θα κάνει για πάντα θανάσιμους εχθρούς τους Ρώσους και τους Ουκρανούς. Τρίτον, θα υπάρξουν χιλιάδες (δεκάδες χιλιάδες) νεκροί νέοι, υγιείς άνθρωποι από τη μια πλευρά και από την άλλη, κάτι που σίγουρα θα επηρεάσει τη μελλοντική δημογραφική κατάσταση στις χώρες που αργοπεθαίνουν (σ.σ.: λόγω του δημογραφικού). Στο πεδίο της μάχης, αν συμβεί αυτό, τα ρωσικά στρατεύματα θα αντιμετωπίσουν όχι μόνο ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό, μεταξύ των οποίων θα υπάρχουν πολλοί Ρώσοι, αλλά και στρατιωτικό προσωπικό και εξοπλισμό από πολλές χώρες του ΝΑΤΟ, και τα κράτη μέλη της συμμαχίας θα υποχρεωθούν να κηρύξουν τον πόλεμο στη Ρωσία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρ. Ερντογάν δήλωσε ξεκάθαρα με ποια πλευρά θα πολεμούσε η Τουρκία. Και μπορεί να υποτεθεί ότι οι δύο στρατοί ξηράς και ο στόλος της Τουρκίας θα λάβουν την εντολή να «απελευθερώσουν» την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη και, ενδεχομένως, να εισβάλλουν στον Καύκασο.

Επιπλέον, η Ρωσία σίγουρα θα συμπεριληφθεί στην κατηγορία των χωρών που απειλούν την ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια, θα υποστεί τις πιο βαριές κυρώσεις, θα μετατραπεί σε παρία της παγκόσμιας κοινότητας και πιθανότατα θα απωλέσει το χαρακτηρισμό του ανεξάρτητου κράτους.

Ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση δεν μπορούν να μην αντιλαμβάνονται αυτές τις συνέπειες, δεν είναι τόσο ηλίθιοι.

Και γεννάται το ερώτημα: Ποίοι είναι οι πραγματικοί λόγοι της υποκίνησης της έντασης στα όρια του πολέμου και της πιθανής έναρξης ενός πολέμου μεγάλης κλίμακας; Το γεγονός ότι αυτό θα συμβεί φαίνεται από την συγκέντρωση στρατευμάτων – όχι λιγότερο από 100.000 εκατέρωθεν. Η Ρωσία, ξεγυμνώνοντας τα ανατολικά της σύνορα, μεταφέρει στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία.

Κατά την άποψή μας, η διοίκηση της χώρας, καταλαβαίνοντας ότι δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την συστημική κρίση -αυτό μπορεί να οδηγήσει στην επανάσταση του λαού και την αντικατάσταση της εξουσίας στη χώρα- με την υποστήριξη των ολιγαρχών, των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών, των ταϊσμένων ΜΜΕ και των ένστολων αποφάσισε να ενεργοποιήσει την πολιτική γραμμή για την τελική καταστροφή της ρωσικής κρατικότητας και της εξόντωσης του ντόπιου πληθυσμού της χώρας.

Και ο πόλεμος αποτελεί αυτό το μέσο, το οποίο θα επιλύσει αυτό το πρόβλημα με στόχο να διατηρήσει για ορισμένο διάστημα την αντιεθνική της εξουσία και να διατηρήσει τους θησαυρούς που έκλεψε από τον λαό. Άλλη εξήγηση δεν μπορούμε να σκεφτούμε.

Από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εμείς οι αξιωματικοί της Ρωσίας απαιτούμε να απαρνηθεί την εγκληματική πολιτική της υποκίνησης πολέμου κατά των ενωμένων δυνάμεων της Δύσης, να δημιουργήσει τις συνθήκες για την υλοποίηση στην πράξη του άρθρου 3 του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να παραιτηθεί. 

Απευθυνόμαστε προς όλους του εφέδρους και εν αποστρατεία αξιωματικούς, στους πολίτες της Ρωσίας με την σύσταση να δείξουν επαγρύπνηση, οργανωτικότητα, να στηρίξουν τα αιτήματα του Παν-ρωσικού Συμβουλίου Αξιωματικών και να εκφραστούν ενεργά κατά της προπαγάνδας και της υποκίνησης πολέμου. Να μην επιτρέψουν εμφύλια σύγκρουση με τη χρήση στρατιωτικής δύναμης.

Ο Πρόεδρος του Παν-ρωσικού Συμβουλίου Αξιωματικών

Συνταγματάρχης Ιβασόφ Λ. Γ.>>.

Μετάφραση: Κώστας Ονισένκο

Το τι θα συμβεί στη συνέχεια είναι δύσκολα να προβλέψει κανείς με ασφάλεια. Ένα είναι σίγουρο ότι, θα ζήσουμε σε έναν διαφορετικό κόσμο που θα κάνει πάρα πολλά  χρόνια έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η παγκόσμια τάξη πραγμάτων.Το μόνο που απευχόμαστε είναι, να μην συμβεί το χειρότερο. Γι’ αυτό η συμμετοχή όλων  των πολιτών, με κάθε τρόπο,στο αγαθό της ΕΙΡΗΝΗΣ, είναι απαραίτητη, σε όλες τις κοινωνίες. Διότι ΕΥΗΜΕΡΙΑ χωρίς ΕΙΡΗΝΗ δεν μπορεί να υπάρξει. Αλλά για να υπάρξει ΕΙΡΗΝΗ θα πρέπει να μην ξεχνάμε ως κοινωνία τον κίνδυνο του πολέμου. Για να αντιμετωπίσεις όμως τον πόλεμο πρέπει να είσαι εκπαιδευμένος, σκληραγωγημένος, πειθαρχημένος και γενικά να πληροίς ως κοινωνία και κρατική οντότητα  όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά και εφόδια, που θα αποτρέπουν τους αναθεωρητές και  παρανοϊκούς και φιλοπόλεμους  να σε απειλήσουν. 

Τέλος εμείς ως κοινωνία πολιτών, πρέπει να καταδικάζουμε οποιονδήποτε πόλεμο απ’ όπου και εάν προέρχεται ακόμη και από την υποτιθέμενη πολιτισμένη δύση. Επομένως δεν δικαιολογείται από κανέναν ο συμψηφισμός δηλαδή ότι υπάρχει καλός και κακός πόλεμος. Και θα πρέπει ως κοινωνία να αποφασίσουμε εάν προσωρινά θα πρέπει να θυσιάσουμε κάποια από τα κεκτημένα μας προκειμένου να σώσουμε την ασφάλεια την ειρήνη την ελευθερία και όλα εκείνα αγαθά που με κόπους και θυσίες πέτυχαν οι πρόγονοί μας. Διαφορετικά εάν κάποιοι παράφρονες κατορθώσουν να μας διασπάσουν θα επιστρέψουμε στην Βαρβαρότητα.

Μπορεί μια οικονομική ύφεση με σημαντική ανεργία να είναι επώδυνη άλλα θα είναι πολύ λιγότερο σκληρή απ’ ότι ένας πόλεμος.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις