Από ψηφιακή πλατφόρμα η επιδότηση στα καύσιμα – Επιστροφή στην πολιτική επιδομάτων από την κυβέρνηση

  • Στις 25.000 ευρώ το εισοδηματικό κριτήριο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.
  • Ολοκληρώνονται οι τελευταίες τεχνικές εργασίες για την ενεργοποίηση της πλατφόρμας.
  • Διπλασιασμός της επιδότησης στο ρεύμα για τις επιχειρήσεις, αύξηση 50% για τα νοικοκυριά τον Απρίλιο

Η επιδότηση για τα καύσιμα κίνησης θα δοθεί τελικά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα είναι έτοιμη μέσα στις επόμενες ημέρες, θα καταχωρούνται τα δεδομένα αγοράς των καυσίμων από τους δικαιούχους, ώστε να προκύπτει το ύψος της επιδότησης.

«Η επιδότηση πρέπει να γίνει οριζόντια και όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν επιδότηση με την μορφή ενός voucher. Είναι λάθος η άποψη ότι άνθρωποι που έχουν ένα εισόδημα πχ. 1000 ευρώ τον μήνα δεν πλήττονται και μπορούν να βάζουν βενζίνη άμεσα», σχολίασε ο πρόεδρος Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου. «Εμείς από το 2013 είμαστε έτοιμοι με το σύστημα εισροών – εκροών. Κάθε απόδειξη που παίρνει ο καταναλωτής έχει έναν μοναδικό αριθμό. Ο καταναλωτής θα μπορεί να ανεβάσει αυτόν τον αριθμό στην πλατφόρμα και να γίνει η διασταύρωση και να του επιστραφούν χρήματα μέσω κάποιας εκκαθάρισης», είπε αναφορικά με τον τρόπο που μπορεί να γίνει η διαδικασία βεβαίωσης και καταβολής του επιδόματος.

Οσον αφορά την επιδότηση για τον ηλεκτρικό ρεύμα, το σχέδιο της κυβέρνησης για τον Απρίλιο προβλέπει διπλασιασμό για τις επιχειρήσεις και αύξηση 50% για τα νοικοκυριά, με το συνολικό ποσό που θα διατεθεί (για τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου), να ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.

Με εισοδηματικά κριτήρια η έκπτωση στη βενζίνη

Ο Γ. Ασμάτογλου, Αντιπ. Πρατηρ. Αττικής εξηγεί τα εισοδηματικά κριτήρια με τα οποία θα γίνει η έκπτωση στη βενζίνη.

Τέλος η φιλελεύθερη πολιτική – επιστροφή στην πολιτική επιδομάτων από την κυβέρνηση της ΝΔ. Επιλέγουν κατ ουσίαν την επιδοματική πολιτική και όχι την οριζόντια μείωση που μπορούσαν να επιλέξουν όπως πολλές κυβερνήσεις στην Ευρώπη. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα φιλελεύθερο σοκ. Μια ισχυρή δόση ελευθερίας ώστε να απαγκιστρωθεί από τον κρατισμό και τον κομματισμό.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις