Το αεροδρόμιο που μπαίνουν τα όπλα της Δύσης στην Ουκρανία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται λυσσώδης. Οι Ουκρανοί αντιστέκονται με όπλα που οι δυτικές χώρες τούς περνάει από κάποιο μυστικό αεροδρόμιο.

Κάποιοι στη Ρωσία έχουν αρχίσει ήδη να αναρωτιούνται πώς αντέχει ακόμη η Ουκρανία.

Οι Ρώσοι έχουν διαμηνύσει σε κάθε κατεύθυνση πως όποια χώρα τη βοηθήσει στρατιωτικά θα θεωρηθεί εχθρική.

Όμως οι Ουκρανοί συνεχίζουν να αμύνονται και μάλιστα τις τελευταίες ώρες καταγράφουν και πολλές επιτυχίες με καταρρίψεις ελικοπτέρων, αλλά και πολεμικών αεροπλάνων της Ρωσίας. 

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο εφοδιασμός των Ουκρανών με όπλα από τη Δύση είναι μια πραγματικότητα και γίνεται σε ένα μυστικό αεροδρόμιο που δεν έχουν εντοπίσει ακόμη οι Ρώσοι και το οποίο βρίσκεται στα δυτικά σύνορα της χώρας. Μάλιστα η τοποθεσία είναι επτασφράγιστο μυστικό το οποίο ακόμη και Ουκρανοί αξιωματικοί δεν γνωρίζουν.

Το αεροδρόμιο αυτό δέχεται κάθε μέρα, τουλάχιστον 17 προσγειώσεις αεροπλάνων που μεταφέρουν οπλισμό από τη Δύση. Ανάμεσα στον οπλισμό αυτόν είναι και οι 17.000 αντιαρματικοί πύραυλοι NLAW (Next generation Light Anti-tank Weapon) που έχουν στα χέρια τους οι Ουκρανοί.

Όπως δήλωσε πάντως ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος μέχρι στιγμής εκτός από τους 17 χιλιάδες αντιαρματικούς πυραύλους έχουν πάει και 2.000 αντιαεροπορικοί πύραυλοι Stinger. 

Οι πύραυλοι αυτοί είναι ο φόβος και ο τρόμος των Ρώσων και είναι οι ίδιοι που έκαναν όλη τη ζημιά στον πόλεμο της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο το επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα, κάτω από άκρα μυστικότητα, ο στρατηγός Μάρκ Μίλεϊ, που είναι και ο διοικητής του Αμερικανικού γενικού Επιτελείου Άμυνας.

Ο Πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Στρατηγού Mark Milley επισκέφθηκε το αεροδρόμιο όπου αποστέλλονται στρατιωτικές προμήθειες κοντά στα ουκρανικά σύνορα.  Εδώ φαίνεται να χαιρετάει στρατιώτες του αμερικανικού στρατού, στο Πεδίο Εκπαίδευσης στο Pabrade, περίπου 60 χλμ. (38 μίλια) βόρεια της πρωτεύουσας Βίλνιους, Λιθουανία, Κυριακή, 6 Μαρτίου 2022
Ο Πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Στρατηγού Mark Milley επισκέφθηκε το αεροδρόμιο όπου αποστέλλονται στρατιωτικές προμήθειες κοντά στα ουκρανικά σύνορα. 
Εδώ φαίνεται να χαιρετάει στρατιώτες του αμερικανικού στρατού, στο Πεδίο Εκπαίδευσης στο Pabrade, περίπου 60 χλμ. (38 μίλια) βόρεια της πρωτεύουσας Βίλνιους, Λιθουανία, Κυριακή, 6 Μαρτίου 2022

 

Το υπουργείο αμύνης της Ουκρανίας πριν ακόμα την έναρξη του πολέμου αναφέρονταν σε άρθρα του στην εξοπλισμό και την βοήθεια των δυτικών προς τον Ουκρανικό στρατό ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oleksii  Resnikov πριν την έναρξη του πολέμου αναφέρονταν στην βοήθεια των δυτικών:

Τα πουλιά πετούν! Άλλοι 90 τόνοι πυρομαχικών #ΗΠΑ για την @ArmedForcesUkr έφτασε σήμερα. Το συνολικό βάρος της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή ξεπέρασε τους 1300 τόνους!

Σε άρθρο του Brett Forrest την Feb. 6, 2022 4:47 am ET της WALL STREET JOURNAL αναφέρονται όλες οι κινήσεις των δυτικών στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει η Ουκρανία την Ρωσική επιθετικότητα

Το πλήρωμα εδάφους ξεφόρτωσε όπλα και άλλο στρατιωτικό υλικό που παραδόθηκε από τον αμερικανικό στρατό στο αεροδρόμιο Boryspil κοντά στο Κίεβο της Ουκρανίας. SEAN GALLUP/GETTY IMAGES

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις