Αποκαλυπτήρια του κενοταφίου του Νικηταρά 180 χρόνια μετά τον θάνατο του

Αποκαλυπτήρια του κενοταφίου του Νικηταρά 180 χρόνια μετά τον θάνατο του θα πραγματοποιηθούν στις 23 Μαρτίου 2022 στο Α νεκροταφείο Αθηνών δίπλα σε αυτό του θείου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη όπως ήταν και η επιθυμία του.

Ένα χρέος προς έναν ήρωα εκείνης της γενιάς που έγινε μύθος και πέρασε στην ιστορία με δύο λέξεις:  «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ». Κι ύστερα; Ύστερα η λησμονιά.

Την πρωτοβουλία και τις ενέργειες για την ολολήρωση του έργου ανέλαβε ο Κώστας Χατζηδάκης που γνωστοποίησε το θέμα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο f/b γράφοντας:

Μετά από 4 χρόνια διαρκούς ενασχόλησης μου με το κενοταφιο του ήρωα Νικηταρά έφτασε η ώρα της απόδοσης τιμής κ ευγνωμοσύνης σε μια προσωπικότητα που δεν έτυχε της πρέπουσας τιμης κ σεβασμού από την πολιτεία!!

Τόσα χρόνια αυτός ο ήρωας δεν είχε ένα τάφο να του αποδοθεί η τιμή κ η ευγνωμοσύνη που του άξιζε!! Φτάσαμε λοιπόν σήμερα μετα από 4 χρόνια κ με προσωπική ενασχόληση κ δαπάνη να κάνουμε το όνειρο μου πραγματικότητα!!

Με χαρά ανακοινώνω ότι τα αποκαλυπτηρια του κενοταφιου θα πραγματοποιηθούν με την δέουσα τιμή στις 23 Μαρτίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 11.30 το πρωί πίσω από τον τάφο του θείου του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη όπως ήταν κ η τελευταία επιθυμία του! Κ καλώ όλους τους Έλληνες να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση!

Γιατί αυτή η προσπάθεια μπορεί να έγινε από έναν αλλά αγκαλιάζει κ εκφράζει όλους τους Έλληνες!!!

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις