Οι Δασικοί Συνεταιρισμοί Καστοριάς σε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ Γιώργο Κασαπίδη

Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη πραγματοποίησαν το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, η Ένωση Δασικών Συνεταιρισμών και οι εκπρόσωποι των Δασικών Συνεταιρισμών  Π.Ε Καστοριάς, με στόχο να συζητήσουν διάφορα θέματα που τους απασχολούν. Στη συνάντηση μετείχε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ Θωμάς Μάνος και η Διευθύντρια Δασών Καστοριάς Αργυρώ Ζησοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,  οι δασεργάτες – υλοτόμοι έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  κατά την διάρκεια της εργασίας τους στα δάση, ενώ τέθηκαν και οι υποχρεώσεις τους σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, τη φροντίδα διατήρησης ανοιχτών των αναγκαίων προσβάσεων προς αυτά κ.α.

Ο Περιφερειάρχης άκουσε με ενδιαφέρον όσα τέθηκαν, ενώ δεσμεύτηκε να συνδράμει ως Αρχή, όπως μπορεί, στην επιτέλεση του έργου τους. Συμφώνησαν να υπάρχουν αντίστοιχες συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε  να υπάρχουν ενιαίες προτάσεις, που θα τεθούν στην κεντρική κυβέρνηση, οι οποίες θα προάγουν την παραγωγική ανασυγκρότηση και θα εξασφαλίζουν το μέλλον του επαγγέλματός τους.

Παράλληλα, συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας στον τομέα των αναδασώσεων  και σε συνάρτηση  με τη  μελλοντική επαναλειτουργία του δασικού φυτωρίου Άργους Ορεστικού, υπό τη διοίκηση της Περιφέρειας.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης πρότεινε ως συμπληρωματική οικονομική δραστηριότητα, την αξιοποίηση των δευτερογενών καρπώσεων (π.χ. αρωματικά φυτά), κύριοι φορείς εκμετάλλευσης  των οποίων θα είναι οι  ίδιοι οι συνεταιρισμοί, με τελικό στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση της βιοποικιλότητας της περιοχής.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις