Ποια είναι η εταιρεία ΕΛΤΕΚ της μεγάλης έκρηξης στα Γρεβενά

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Το εργοστάσιο λειτουργούσε καθόλα νόμιμα, τηρώντας πλήρως όλες τις προβλέψεις ασφαλείας της νομοθεσίας. Η εταιρεία ενεργοποίησε άμεσα σχέδιο διαχείρισης και αντιμετώπισης του συμβάντος και ήρθε σε άμεση επικοινωνία με τις αρχές.

Αυτή τη στιγμή, επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν τρεις αγνοούμενοι συνάδελφοι. Στην παρούσα φάση, όλες οι ενέργειες και οι σκέψεις μας είναι στους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους, με τις οποίες η εταιρεία έχει ήδη επικοινωνήσει.

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές για τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος.

Η εταιρεία θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση μόλις έχει περισσότερη πληροφόρηση για το συμβάν.

 και προσθέτει:

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την οδύνη μας για το χαμό των συναδέλφων μας και να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας προς τους οικείους τους.

Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θανόντων, με τις οποίες είμαστε σε επικοινωνία από την πρώτη στιγμή. Η εταιρεία μας θα σταθεί δίπλα τους με κάθε τρόπο, έμπρακτα και ηθικά.

Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος εξακολουθούν να τελούν υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, με τις οποίες η εταιρεία μας συνεργάζεται πλήρως».

Ποια είναι η ΕΛΤΕΚ

Προβάλλεται ως «η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία παραγωγής εκρηκτικών υλών στα Βαλκάνια», αλλά και ως η «ασφαλής δύναμη», ωστόσο από το πρωί έγινε γνωστή λόγω της ισχυρότατης έκρηξης που σημειώθηκε στο εργοστάσιο της όπου παράγονται εκρηκτικά στην περιοχή της Ιτέας Γρεβενών. Από την έκρηξη ισοπεδώθηκε μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεών.

Η ΕΛΤΕΚ συμπληρώνει φέτος μια δωδεκαετία, από το 2010 που ιδρύθηκε στα Γρεβενά με αντικείμενο την παραγωγή «ασφαλών εκρηκτικών υλών για τις ανάγκες κάθε είδους υπέργειου ή υπόγειου τεχνικού έργου». Αναδείχθηκε μέσα στις δύσκολες συνθήκες της οικονομικής κρίσης και ήρθε να καλύψει ένα «κενό» στην κατασκευαστική κυρίως αγορά, έχοντας τη δυνατότητα παραγωγής 60 τόνων ANFO, 12 τόνων Γαλακτωμάτων και 30 τόνων MATRIX μόνο σε μία βάρδια.

Διαθέτει 14 σύγχρονες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους κ.α., ενώ δραστηριοποιείται σε ένα εμπορικό δίκτυο που αυξάνεται διαρκώς εξυπηρετώντας ταχύτατα τη ζήτηση σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, Β. Μακεδονία, Βουλγαρία, Κόσσοβο, Ρουμανία και Σερβία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις