Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ – Παύλος Μαρινάκης, Γιάννης Μπρατάκος και Στέλιος Κονταδάκης στο νομό Καστοριάς

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί η Νέα Δημοκρατία σε νομούς όλης της χώρας, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλος Μαρινάκης, ο γενικός διευθυντής, Γιάννης Μπρατάκος και ο γραμματέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης επισκέφτηκαν το νομό Καστοριάς. Στην επίσκεψη τους συνόδευαν ο βουλευτής του νομού, Ζήσης Τζηκαλάγιας, η γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Νάτσιου και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Καστοριάς, Βασίλης Βελλίδης.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης στον νομό ήταν η Γεωργική Εταιρεία Οπωροκηπευτικών Καστοριάς ΑΕ, μια εταιρεία λαϊκής βάσης, που μέτοχοί της είναι 867 μηλοπαραγωγοί του νομού Καστοριάς και αναγνωρισμένη ομάδα παραγωγών μήλων, τομάτας και κηπευτικών από το 1997. Ο πρωτογενής τομέας είναι ένας σημαντικός πυλώνας της οικονομίας της περιοχής, αφού ο νομός Καστοριάς παράγει 60

χιλιάδες τόνους μήλα το χρόνο και η εταιρία σχεδόν το 1/3 της ετήσιας παραγωγής, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΓΕΟΚ Δημοσθένης Μωυσίδης.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Βασικά θέματα της συζήτησης ήταν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι συνεταιριστικές γεωργικές πρωτοβουλίες στις σύγχρονες συνθήκες του εμπορίου και του ανταγωνισμού, το κατά πόσο επηρεάζεται η εφοδιαστική αλυσίδα από την πρόσφατη ενεργειακή κρίση αλλά και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εξαγωγή των προϊόντων τους σε χώρες εκτός Ε.Ε. (το 90% της παραγωγής είναι για εξαγωγή γενικώς).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο πρόεδρος του Συλλόγου Μελισσοκόμων, Μίλτος Βασιλείου και ο πρόεδρος της Ένωσης Δασικών Συνεταιρισμών Καστοριάς, Βασίλης Τσολόπουλος.

Στη συνέχεια τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν στα γραφεία της ΔΕΕΠ, όπου συνομίλησαν με τα μέλη της οργάνωσης του κόμματος στο νομό για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, την πρόοδο του κυβερνητικού έργου αλλά και οργανωτικά ζητήματα στον δρόμο προς το 14ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος, ενόψει και του πρώτου προσυνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Ο γενικός διευθυντής ΝΔ, Γιάννης Μπρατάκος ανέφερε: «Το 2021 φαινόταν μία χρονιά που θα βάζαμε τα προβλήματα πίσω μας. Η υγειονομική κρίση ήταν σε ύφεση, ενώ οι οικονομικοί δείκτες προϊδέαζαν για ένα έτος ισχυρής ανάπτυξης. Οι νέες συνθήκες δημιουργούν νέες συνθήκες αβεβαιότητας. Όμως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι μία κυβέρνηση συνέπειας και σύνεσης. Γι’ αυτό και η απάντησή της σε όλα τα μέτωπα, δίνεται με απόλυτο σεβασμό στην εύθραυστη δημοσιονομική ισορροπία. Γιατί αν αυτή διαταραχτεί, θα επιστρέψουμε στις δύσκολες εποχές από τις οποίες δραπετεύσαμε με πολύ αγώνα. Είναι κρίσιμο λοιπόν η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Για να συνεχίσει το έργο της με την υπευθυνότητα και την περίσκεψη που απαιτούν οι συνθήκες».

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και κείμενο που λέει "LIMNEON RESORT & SPA KASTORIA-G GREBCE GREB"
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και κείμενο που λέει "LIMNEON RESORT & SPA KASTORIA KASTORIA-GREBCE GREECE"

Ο γραμματέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης αναφέρθηκε στον ρόλο του κόμματος για την ανάδειξη και υποστήριξη του κυβερνητικού έργου και την κοινή προσπάθεια όλων των στελεχών του κόμματος σε όλη την Ελλάδα για τις μεγάλες νίκες που, όπως είπε, έρχονται για τη Νέα Δημοκρατία με επικεφαλής τον πρόεδρό της ΝΔ και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ισχυρή Νέα Δημοκρατία σημαίνει ισχυρή Ελλάδα» τόνισε.

Επόμενη στάση της επίσκεψης ήταν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» . Η επεξεργασία και το εμπόριο γούνας απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους του νομού και αφορά περισσότερες από 2.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος σε μια δύσκολη περίοδο για τη γούνα και ακόμη πιο δύσκολη έπειτα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς σχεδόν το 95% της παραγωγής τους διατίθεται σε εξαγωγές.

Οι εκπρόσωποι των εκτροφέων και εμπόρων εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για το μέλλον της γουνοποιίας, προτάσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο γραμματέας τόνισε ότι μέσα από την επαφή μας με τους ανθρώπους της αγοράς και όλων των επαγγελματικών κλάδων, ακούμε όλα τα αιτήματα και τα μεταφέρουμε με στόχο την επίλυσή τους. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», Απόστολος Τσούκας, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων, Αναστάσιος Μιχαλόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών, Ιωάννης Σαμαράς και ο ταμίας του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», Φίλιππος Κυριάζος.

Στη συνέχεια ακολούθησαν συναντήσεις με εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου έγινε αναλυτική αναφορά στα έργα υποδομής της περιοχής όπως το φράγμα του Νεστορίου, η μελέτη του αρδευτικού δικτύου του Νεστορίου, η κατασκευή του φράγματος Διποταμίας, η κατασκευή αρδευτικού δικτύου στο Γέρμα Καστοριάς, η ολοκλήρωση της Β’ φάσης του αεροδρομίου, και η κατασκευή της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Πτολεμαΐδας. Παρόντες ήταν η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς, Δέσποινα Κοζατσάνη, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Κάλι Κυριακίδου, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Καστοριάς, Στέλιος Φουλιράς, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου ‘Αργους Ορεστικού, Θωμάς Τρυφώπουλος και Παύλος Αντωνιάδης, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Νεστορίου, Δημήτριος Μπαμπούλης και ο περιφερειακός σύμβουλος, Δημήτριος Σαββόπουλος. Αναλυτική ήταν η αναφορά σε όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες του νομού για την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, με έμφαση στο δημογραφικό ζήτημα και την σημασία του, ιδιαίτερα σε μια ακριτική περιοχή, αλλά και στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου για την οικονομία και την ανάπτυξη.

Ακολούθησε συνάντηση με εκπροσώπους επιστημονικών συλλόγων του νομού στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Πάτσιος, η πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Καστοριάς, Βασιλική Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς, Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Η επίσκεψη των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση μιας ανοιχτής Νομαρχιακής Συνέλευσης της ΔΕΕΠ Καστοριάς με μεγάλη προσέλευση, όπου συζητήθηκαν, σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ, ζητήματα πολιτικής επικαιρότητας, η αναπτυξιακή πορεία του νομού, η δημιουργία κινήτρων για νέες επενδύσεις και η πολιτική στήριξης της Νέας Δημοκρατίας στους πολίτες ενόψει της παγκόσμιας πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλος Μαρινάκης ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ, Βασίλη Βελλίδη και όλες και όλους εσάς όχι μόνο για την υποδοχή και την παρουσία, αλλά και για τις πολύ ουσιαστικές συζητήσεις και πάρα πολύ τεκμηριωμένες προτάσεις που λάβαμε.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Θα ήθελα να το τονίσω αυτό ιδιαίτερα γιατί γυρίζοντας μαζί με τον γραμματέα Οργανωτικού κ. Κονταδάκη σε όλη την Ελλάδα μπορώ να σας πω ότι όλα όσα άκουσα σήμερα ήταν τεκμηριωμένα και δείχνουν ότι οι άνθρωποι και του κόμματος και των επιμελητηρίων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νομό αγαπούν πολύ τον τόπο τους και ξέρουν να προασπίζονται τα συμφέροντα των κατοίκων του νομού με πολύ συγκεκριμένο και ουσιαστικό τρόπο.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το βουλευτή του νομού κ. Τζηκαλάγια και τη γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Νάτσιου, μια άξια εκπρόσωπο του νομού και των ανθρώπων του στο Διαγραμματειακό Όργανο της ΝΔ. Δεν θέλω να πω πολλά γιατί στις επιμέρους συναντήσεις που είχαμε σήμερα είπαμε αλλά κυρίως ακούσαμε πολλά. Έχουμε καταφέρει και έχουμε ταξινομήσει τα βασικά αιτήματα και τις βασικές αγωνίες των ανθρώπων του νομού Καστοριάς, όπως όσα ακούσαμε στο ΓΕΟΚ από άξιους ανθρώπους οι οποίοι εξάγουν με πολύ μεγάλη περηφάνια τα προϊόντα που παράγονται εδώ, όπως το ζήτημα του φράγματος του Νεστορίου – για το οποίο ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει επισημάνει πως συνεχίζει και αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, παρά τις καθυστερήσεις, για τις οποίες μπορεί να μην ευθύνεται η κυβέρνηση αλλά η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα δώσουν λύση για ένα αίτημα το οποίο είναι όλων των πολιτών στο νομό – και βέβαια τις πολύ σημαντικές επισημάνσεις και τα έκτακτα αιτήματα που προέκυψαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία από τους εκτροφείς και εμπόρους γούνας. Για τους οποίους θέλω να πω πως με εντυπωσίασε ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξ’ αιτίας αυτής της αποτρόπαιης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία έχει πολλές συνέπειες στον κλάδο τους, η σεμνότητα, η σοβαρότητα και το πόσο ευκρινώς διατύπωσαν την αγωνία τους. Δείχνουν ότι υπάρχει και αυτός ο δρόμος και δεσμεύομαι ότι θα μεταφέρω τα αιτήματά τους στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς ευελπιστώντας να δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις. Συμφωνούμε όλοι πως μας προβληματίζει πολύ το δημογραφικό ζήτημα στην Καστοριά. Είναι κάτι το οποίο τέμνει οριζόντια όλα τα προηγούμενα ζητήματα που ανέφερα. Οι λόγοι είναι πολύ συγκεκριμένοι και μια από τις προτεραιότητες θα είναι – από δω και στο εξής ακόμα περισσότερο – και από την κυβέρνηση το να ασχοληθούμε – συγκεκριμένα και στο νομό Καστοριάς – με αυτό το θέμα. Ούτως ή άλλως, αυτή είναι και η βασική προτεραιότητα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, οι επόμενες γενιές και αυτή είναι και η διαφορά αυτής της κυβέρνησης από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ειδικά από την προηγούμενη. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βάζει στην άκρη το όποιο πολιτικό κόστος, βάζοντας στο επίκεντρο το μέλλον των παιδιών αυτού του τόπου, της δικής μου γενιάς και της επόμενης, παίρνοντας αποφάσεις που πολλές φορές φαντάζουν δύσκολες – και είναι – αλλά είναι και αναγκαίες. Είναι περιττό να το αναλύσουμε, αλλά οφείλουμε να το πούμε, ότι αυτή η κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί ταυτόχρονα τις περισσότερες και μεγαλύτερες κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών εντός και εκτός της χώρας. Η πανδημία, η παγκόσμια πληθωριστική κρίση, τα γεγονότα στον Έβρο, η εισβολή στην Ουκρανία και τις συνέπειες όλων αυτών. Οι συνεχείς κρίσεις, έφεραν συνεχείς λύσεις για όλους τους πολίτες: στήριξη για όσους έχουν περισσότερο ανάγκη, στήριξη της οικονομίας, των επιχειρήσεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ανθρώπων της αγοράς. Αυτή είναι η Νέας Δημοκρατία. Το κόμμα που στη διακυβέρνηση της χώρας υλοποιεί το προεκλογικό της πρόγραμμα με συνέπεια. Είναι το κόμμα που έχει στον πυρήνα της ιδεολογίας της τον άνθρωπο και το αποδεικνύει μέσα από μια αληθινή κοινωνική πολιτική. Είναι η κυβέρνηση που μείωσε τους περισσότερους φόρους από οποιαδήποτε άλλη, που έκανε τεράστιες μεταρρυθμίσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, μια αληθινή επανάσταση, στην Παιδεία όπου μετά από σχεδόν 15 χρόνια είχαμε τόσους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, στην Υγεία όπου τα νοσοκομεία μας που βρίσκονταν στη χειρότερη δυνατή κατάσταση όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας και τα οποία έχουν διπλάσιες ΜΕΘ και μόνιμο και επικουρικό προσωπικό. Όλα αυτά δεν είναι λόγια. Είναι έργα τα οποία προχωράνε. Και βέβαια η ενδυνάμωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό. Εσείς, οι Μακεδόνες, το ζήσατε πολύ παραπάνω από όλους, βλέποντας την προηγούμενη κυβέρνηση να είναι παρίας των διεθνών εξελίξεων, να μην προασπίζεται τα μεγάλα αιτήματα των πολιτών. Και τώρα βλέπετε και βλέπουμε όλοι μια κυβέρνηση να προασπίζεται τα εθνικά μας συμφέροντα, να πρωταγωνιστεί στις διεθνείς επαφές και πολλές της προτάσεις να γίνονται ευρωπαϊκές πολιτικές. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τις δυσκολίες και η αλήθεια είναι πως η Δυτική Μακεδονία λόγω κάποιων ειδικών συνθηκών τις αντιμετωπίζει με πιο έντονο τρόπο, όμως, εγώ, σας ζητώ ένα: παρά τις δυσκολίες, τις ταυτόχρονες κρίσεις, να μη χαθεί η ουσία του κυβερνητικού έργου. Η κυβέρνηση αυτή και ο πρωθυπουργός και πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά την Ελλάδα όρθια παίρνοντας δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες, όμως, βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών στην οικονομία, την υγεία, την εκπαίδευση, τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Σας ζητώ, λοιπόν, από σας ο κόσμος να μάθει την αλήθεια για όλα όσα έχουν γίνει μέσα σε αυτά τα – σχεδόν – τρία χρόνια. Η σημερινή μέρα, η πρωταπριλιά, θα μπορούσε να είναι «εθνική μέρα για την αξιωματική αντιπολίτευση», εμείς μπορούμε και θέλουμε κάθε μέρα να λέμε την αλήθεια. Στο τέλος της τετραετίας θα δώσουμε μια πολύ σημαντική μάχη. Οι εκλογές θεωρώ πως δεν είναι ποτέ αυτοσκοπός, όμως οι εκλογές αυτές θα είναι οι πιο σημαντικές γιατί δεν θα κρίνουν μόνο τα επόμενα τέσσερα χρόνια αλλά το μέλλον των επόμενων γενεών».

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και κάθεται

Στην επίσκεψη στο νομό Καστοριάς συμμετείχαν ακόμη τα μέλη της ΔΕΕΠ Καστοριάς, Αθανάσιος Ζγκάφας, Χριστίνα Ευαγγέλου, Ιωάννης Πανταζόπουλος, Βίκτωρας Χαριζόπουλος, Νικόλαος Μπόραβος, Μιχαήλ Μπινιάκος, Ειρήνη Χρηστάκη, Μαρία Κοσμίδου, Ηλίας Παύλου, Χαρίκλεια Κουρακλή, Ιωσήφ Νώτης, Θωμάς Παπαδόπουλος, Σάββας Εμετζίδης, Άννα Ιωσηφίδου, Μαρία Κυριλλίδου και ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Καστοριάς, Χαρίλαος Ράπης.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις