voucher 700 ευρώ με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό μικρών επιχειρήσεων

Έχει προηγηθεί η ένταξη στο ταμείο Ανάκαμψης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ, για το ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

Μέσω του συγκεκριμένου έργου, για το οποίο προβλέπονται φέτος πιστώσεις της τάξεως των 90 εκατ. ευρώ, επιδιώκεται να ωφεληθούν περίπου 100.000 επιχειρήσεις με προσωπικό έως 10 ατόμων. Επίσης θα επιδοτηθούν 1.000 μικρομεσαίες για τη δημιουργία υποδομής υπολογιστικού νέφους (cloud), θα αναβαθμιστούν και θα αντικατασταθούν μισό εκατομμύριο ταμειακές μηχανές και θα αποσυρθούν 100.000 τερματικά αποδοχής συναλλαγών (POS).

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέσπιση των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων θα διαδεχτεί, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η έκδοση Κοινής Υπουργικής απόφασης της οποίας το περιεχόμενο βρίσκεται από διαμόρφωση. 

Οι δικαιούχοι θα εισέρχονται στην πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί για να αποκτήσουν το κουπόνι το οποίο, στη συνέχεια θα εξαργυρώνουν, για να προμηθευτούν ηλεκτρονικές εφαρμογές, λογισμικό ή για να καλύψουν το μεγαλύτερο τμήμα του απαιτούμενου κόστους για την αντικατάσταση των ταμειακών μηχανών και POS.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις