Οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν νέο κομμάτι και τραγουδούν για τον ουκρανικό λαό – «Hey Hey Rise Up»

Οι Pink Floyd επανενώθηκαν για να ηχογραφήσουν το πρώτο τους νέο τραγούδι μετά από 28 χρόνια, ένα τραγούδι διαμαρτυρίας ενάντια στον πόλεμο της Ουκρανίας. Το νέο κομμάτι, με τίτλο «Hey, Hey, Rise Up», περιλαμβάνει και ένα στιγμιότυπο από τον Andriy Khlyvnyuk, τραγουδιστή του ουκρανικού συγκροτήματος Boombox, που ακούγεται να τραγουδά στο Κίεβο.

Οι εργασίες για το τραγούδι ξεκίνησαν πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ο Andriy Khlyvnyuk του ουκρανικού συγκροτήματος Boombox είχε δημοσιεύσει πλάνα του στην πλατεία Sofiyskaya του Κιέβου, πλήρως οπλισμένος και έτοιμος να πολεμήσει τη ρωσική εισβολή.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε με τα έσοδα να διατίθενται για ανθρωπιστική βοήθεια. Η μπάντα, αποτελούμενη από τους Ντέιβιντ Γκίλμουρ, Νικ Μέισον, Γκάι Πρατ και Νίτιν Σόνι, ηχογράφησαν το νέο κομμάτι στις 30 Μαρτίου, ενώ τη σκηνοθεσία του βίντεο κλιπ υπογράφει ο Ματ Γουάιτκρος. Φυσικά, από την ηχογράφηση έλειπε ο Ρότζερ Γουάτερς, ο οποίος έχει αποχωρήσει οριστικά από την μεγαλύτερη progressive rock μπάντα όλων των εποχών.

Το θάρρος του λαού της Ουκρανίας ενέπνευσε τον Gilmour και τον ντράμερ Nick Mason να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους νέο τραγούδι ως Pink Floyd από το 1994: «Θέλουμε να διαδώσουμε αυτό το μήνυμα ειρήνης και θέλουμε να ανυψώσουμε το ηθικό των ανθρώπων που υπερασπίζονται την πατρίδα τους ”

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις