Ομοσπονδία είναι πλέον τα Special Olympics Hellas

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα Special Olympics Hellas χαιρετίζουν τη θεσμική αναβάθμισή τους από Αθλητικό Σωματείο σε Ομοσπονδία, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη νόμου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Α’ 52/11.03.2022).

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, δήλωσε:

«Η αναγνώριση των Special Olympics Hellas ως Ομοσπονδία αποτελεί ένα ορόσημο για εμάς, το οποίο μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον. Είναι μια αλλαγή που θα επηρεάσει άμεσα όχι μόνον τους αθλητές των Special Olympics Hellas και τις οικογένειές τους αλλά και όλους όσους θα υποστηριχθούν μέσα από τα προγράμματά μας.

Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή πίστεψε στο όραμά μας και σταθερά στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες και στο πολύπλευρο έργο των Special Olympics Hellas.»

Η αναγνώριση αυτή θα συμβάλλει στην υλοποίηση περισσότερων αγώνων και αθλητικών δράσεων σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, θα προσελκύσει ολοένα και μεγαλύτερους αριθμούς ατόμων με νοητική αναπηρία να ενταχθούν στα προγράμματά, να αναπτυχθούν σωματικά και πνευματικά και να κοινωνικοποιηθούν, εξελίσσοντας τις ικανότητες και τα ταλέντα τους.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις