Ποιες χώρες θα πληγούν τουριστικά από την πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας

Το 2019 περίπου 45 εκατ. Ρώσοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό για διακοπές.

Πολλές χώρες που βασίζουν τον τουρισμό τους στους Ρώσους τουρίστες, ακόμα και αυτές που δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της χώρας, αρχίζουν τώρα να αναθεωρούν τις εκτιμήσεις τους προς τα κάτω – ενώ αρχικά είχε φανεί ότι θα λάβουν πολλαπλάσιους επισκέπτες από τη χώρα – εφόσον πολλοί προορισμοί θα ήταν απαγορευμένοι για τους Ρώσους.

Τις 20 κορυφαίες χώρες που εξαρτώνται περισσότερο από τον ρωσικό τουρισμό, αναφορικά με την αεροπορική συνδεσιμότητα, καταγράφει σε ένα χάρτη η Mabrian Technologies. Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, ο τουρισμός αυτών των χωρών θα επηρεαστεί αρνητικά τους επόμενους μήνες.

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί που εξαρτώνται από Ρώσους ταξιδιώτες περιλαμβάνουν επίσης χώρες όπως η Γερμανία, η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Κύπρος.

Σύμφωνα με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ATOR), οι Ρώσοι πραγματοποίησαν περισσότερα από 10,1 εκατομμύρια ταξίδια που σχετίζονται με τον τουρισμό στο εξωτερικό το 2021. Η ATOR δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας ότι το 46,5% της συνολικής τουριστικής ροής σε 32 κράτη ήταν προς την Τουρκία, όπου ρώσοι τουρίστες πραγματοποίησαν 4,7 εκατομμύρια ταξίδια πέρυσι.

Όταν η Ρωσία ξεκίνησε να διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία. Οι προορισμοί που υπέστησαν τα υψηλότερα ποσοστά ακύρωσης την περίοδο 24 Φεβρουαρίου – 5 Μαρτίου ήταν η Κύπρος (300%), η Αίγυπτος (234%), η Τουρκία (153%), το Ηνωμένο Βασίλειο (153%), η Αρμενία (200%) και οι Μαλδίβες ( 165%), δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας ταξιδιωτικών αναλύσεων ForwardKeys . Η απουσία ρώσων τουριστών θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα σε αυτούς τους σε μεγάλο βαθμό εξαρτώμενους τουριστικούς προορισμούς.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις