Ο πρώτος χώρος Εποπτευόμενης Χρήσης «STEKI 46» του ΟΚΑΝΑ (video)

Τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) στην Ελλάδα που στεγάζεται στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για το «STEKI 46», όνομα που του έδωσαν οι ίδιοι οι ωφελούμενοι, οι οποίοι καλύπτουν εκεί καθημερινά τις ανάγκες τους σε σίτιση και ένδυση, προμηθεύονται ΚΙΤ με υλικό για την ασφαλή χρήση (σύριγγες, προφυλακτικά), ΚΙΤ με υλικό προστασίας από την πανδημία του COVID-19 και λαμβάνουν συμβουλευτική ψυχολογική υποστήριξη.

Ο πρωθυπουργός υπογραμίζει ότι: Στη συζήτηση με πρώην τοξικοεξαρτημένους, τα Χριστούγεννα του 2018, είχα δεσμευτεί ότι θα δημιουργήσουμε έναν Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης στην Αθήνα. Αυτό ακριβώς κάναμε με τη δημιουργία του πρώτου ΧΕΧ στην Ελλάδα, το οποίο στεγάζεται στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ.Το «STEKI 46» είναι ένας χώρος που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών με ασφάλεια.

Και βέβαια δεν είναι απλά ένας χώρος χρήσης, υπάρχει μία συνολική υποστήριξη, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα ολιστικά. Στον χώρο αυτό οι ωφελούμενοι καλύπτουν καθημερινά τις ανάγκες τους σε σίτιση και ένδυση, προμηθεύονται ΚΙΤ με υλικό για την ασφαλή χρήση, ΚΙΤ με υλικό προστασίας από την πανδημία του COVID-19, ενώ λαμβάνουν και συμβουλευτική ψυχολογική υποστήριξη.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ ΠΗΓΗ

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν και ξενάγησαν στο Σταθμό Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ όπου στεγάζεται το «STEKI 46» η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη και ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Θανάσης Θεοχάρης ενώ το παρών έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις