Διοργάνωση διαγωνισμού έκθεσης για την Μικρασιατική καταστροφή από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορα

ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ  ΝΑΟΣ  ΑΓΙΟΥ  ΝΙΚΑΝΟΡΟΣ

1922 -2022

1922, μια ημερομηνία που χαράχτηκε στη μνήμη μα και στις καρδιές του νεότερου Ελληνισμού, η ημερομηνία της Μικρασιατικής Καταστροφής, που γέννησε τον ξεριζωμό εκατομμυρίων Ελλήνων της Μικράς Ασίας, την προσφυγιά και τη νοσταλγία για τη χαμένη πατρίδα…
Όλοι οι Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται στην υφήλιο, τιμούμε φέτος όλους εκείνους που βίωσαν την Μικρασιατική Καταστροφή, τον διωγμό, τον θάνατο, τον αποχωρισμό λατρεμένων προσώπων.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, μα και ανάμνησης όλων αυτών των γεγονότων, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος Καστοριάς αποφάσισε να διοργανώσει διαγωνισμό έφρασης που απευθύνεται στα παιδιά της Πέμπτης και της Έκτης Δημοτικού, όλων των Σχολείων του Νομού μας.

Μπορούν λοιπόν τα παιδιά, ξεφυλλίζοντας τις φωτογραφίες που θα βρούν στον παρακάτω σύνδεσμο, να καταγράψουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους μέχρι 200 λέξεις. (Μπορεί να είναι είτε κείμενο, είτε ακόμη και ποίημα.)

Οι εργασίες των παιδιών θα συλλεχθούν από τους Διδασκάλους τους και θα παραδοθούν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς μέχρι και τη 16η Μαίου 2022.

Οι Εκθέσεις θα μελετηθούν από κριτική Επιτροπή Διδασκάλων και στον πρωτεύοντα θα δοθεί χρηματικό βραβείο εκατόν πενήντα (150,00) ευρώ, στον επόμενο θα δοθούν εκατό (100,00) ευρώ και στον τρίτο πενήντα (50,00) ευρώ, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ιερό  Ναό Αγίου Νικάνορος την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας . Στους επόμενους τρεις (3) μαθητές θα δοθεί εύφημος μνεία και σε όλους τους μαθητές που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα δοθούν αναμνηστικά δώρα.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις