Πρόκληση Τσαβούσογλου ή εφαρμογή της τουρκικής πολιτικής και του οθωμανικού πολιτισμού; (video)

Όμαδα Αρμένιων διαδηλωτών ανέμενε τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάη, Μοντεβιδέο. Κατά την έξοδό του από το κτήριο της τουρκικής πρεσβείας, το οποίο είχε εγκινιάσει λίγο νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός βρέθηκε αντιμέτωπος με Αρμένιους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν με αφορμή τη σημερινή 107η επέτειο από την έναρξη της Αρμενικής Γενοκτονίας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί σε ένα πάρκο απέναντι από την τουρκική πρεσβεία φωνάζοντας συνθήματα κατά της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Προς στιγμήν, το αυτοκίνητο του κ. Τσαβούσογλου σταμάτησε και εκείνη τη στιγμή, απευθυνόμενος προς τους Αρμένιους διαδηλωτές, o Τούρκος υπουργός έκανε τον γνωστό φασιστικό χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων, των ακροδεξιών Τούρκων εθνικιστών.

Η 24η Απριλίου είναι η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Αντί να δείξουν σεβασμό για εκείνο το 1,5 εκατομμύριο που χάθηκαν, οι Τούρκοι βγαίνουν να χλευάσουν και να προσβάλουν τους Αρμένιους αυτήν την πολύ επίσημη ημέρα.”

Τελικά αυτές οι εκδηλώσεις είναι επίσημη εφαρμογή της πολιτικής και του πολιτισμού που διέπει τους Νεο-οθωμανούς…

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις