Ανακαλύπτοντας την Αρχαία Σπάρτη – “Discovering Sparta” 3D video


Το 2021, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ένα μοναδικά υπέροχο τρισδιάστατο animation video με τίτλο: Discovering Sparta (Ανακαλύπτοντας τη Σπάρτη), στο οποίο ο δημιουργός του με το ψευδώνυμο flipped prof, με βάση τις περιγραφές του περιηγητή Παυσανία κάνει μια ψηφιακή αναπαράσταση της αρχαίας Σπάρτης, με τη μορφή οδοιπορικού, παρουσιάζοντας την πόλη , τα μνημεία και τα ηρώα της.

Το FlippedProf είναι μια πολυεπιστημονική πλατφόρμα πολυμέσων που επιμελείται ο Ιταλός καθηγητής Marco Mellace, λέκτορας στο Τεχνικό Ινστιτούτο IIS Luca Paciolo, ο οποίος είναι και ο δημιουργός animation video για τις ανάγκες ψηφιακής υποστήριξης των διαδικασιών μάθησης των φοιτητών.

Απ’ αυτό το 3D animation video του Marco Mellace, επιλέξαμε 20 στιγμιότυπα που μπορούν να δώσουν μια εντυπωσιακή εικόνα της ένδοξης πόλης αρχαίας Σπάρτης.

Όπως γράφει στην παρουσίαση του video :

«Έτσι το στερεότυπο της στρατιωτικοποιημένης πόλης μπόρεσε να ξεπεραστεί και μέσω της τρισδιάστατης ανασυγκρότησής μου μπορώ τώρα να πάρω μια πραγματική ιδέα πώς μπορεί να ήταν η Σπάρτη (…) Ίσως ως παιδί δεν θα το φανταζόμουν έτσι, αλλά πάντα υποψιαζόμουν ότι η Σπάρτη ήταν μια καταπληκτική πόλη!».

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις