Ερείπια αρχαίου ναού για τον Δία Κάσσιο ανακαλύφθηκαν στο βόρειο Σινά της Αιγύπτου

Ο Γενικός Γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων Mostafa Waziri είπε ότι η αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή που εργαζόταν στο Pelusium [Tel Al-Farma] στην Αρχαιολογική περιοχή του Βόρειου Σινά κατάφερε να αποκαλύψει τα ερείπια του Ναού του Διός Κασσίου.

Μέρος της ανακάλυψης - social media

Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια των ανασκαφών που διεξάγει η αποστολή στον χώρο στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Έργου Σινά για το έτος 2021-2022. 

Ο ναός που ανακαλύφθηκε βρίσκεται περίπου 200 μέτρα δυτικά της ακρόπολης του Πελούσιου και 100 μέτρα νότια της εκκλησίας Memorial στην τοποθεσία, σύμφωνα με τον Waziri.

Το 1910, ο Γάλλος αρχαιολόγος Jean Clédat είχε ανακαλύψει όψιμες ελληνικές επιγραφές στο υπέρθυρο που έδειχναν την παρουσία του Ναού του Διός Κασσίου σε αυτήν την τοποθεσία, αλλά δεν μπορούσε να τον βρει.

Η τοποθεσία πιθανότατα αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως λατομείο και ορισμένα από τα μέρη της μεταφέρθηκαν για να επαναχρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εκκλησιών στο Tel Al-Farma, συμπεριλαμβανομένων των κορινθιακών κιονόκρανων του ναού του Διός Κασσίου, που χρησιμοποιήθηκαν στο Μνημείο που βρίσκεται βόρεια του ναού.

Μέρος της ανακάλυψης - social media

Επιπλέον, ο Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων του Σινά Hisham Hussein επιβεβαίωσε ότι οι ανακαλυφθέντες ογκόλιθοι τώρα μελετώνται, τεκμηριώνονται και φωτογραφίζονται χρησιμοποιώντας φωτομετρική τεχνολογία για να επανασυναρμολογηθούν χρησιμοποιώντας σύγχρονα προγράμματα και τεχνικές, γεγονός που συμβάλλει στην επίτευξη του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού που βρίσκεται πλησιέστερα στον Ναό του Διός Κασσίου.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις