Τι πολιτική θα ακολουθήσει η Ελλάδα στις 25 Μαΐου που πρέπει να πληρώσει το Ρώσικο αέριο;

Τέσσερις ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν ήδη πληρώσει για εισαγωγές ρωσικής ενέργειας σε ρούβλια, ενώ είναι συνολικά δέκα οι ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς με σκοπό να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

25 Μαΐου, η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει την Ρωσία σε ρούβλια ή χρυσό για το φυσικό αέριο που προμηθεύεται από αυτήν. Ήδη η Πολωνία και η Βουλγαρία, η προθεσμία των οποίων έληξε χθες και αρνήθηκαν να πληρώσουν σε ρούβλι ή χρυσό, είδαν τις στρόφιγγες να κλείνουν.

Υπάρχει, συνεπώς, σοβαρή πιθανότητα να συμβεί το ίδιο και στην χώρα μας.

Η Ελλάδα ήδη έχει εμπλακεί ισχυρά στην σύγκρουση με δύο βάσεις, της Αλεξανδρούπολης και του Αλμυρού, να υπηρετούν τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες. Μεταφορά υλικών δια Αλεξανδρούπολης και drones με ακτίνα 1850 χλμ από Αλμυρό ( Βόλος – Κίεβο 1903 χλμ).

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ΕΕ, αυτό που είχε ζητήσει η Μόσχα, το να αρχίσουν να γίνονται δηλαδή οι πληρωμές σε ρούβλια για τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Gazprombank, θα αποτελούσε παραβίαση του πλαισίου των κυρώσεων που έχουν ήδη επιβληθεί στη Ρωσία από τους Ευρωπαίους για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Απαιτείται συνειδητοποίηση της κατάστασης και σοβαρότητα απ όλους.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις