Τα αποτελεσματικότερα φυτά για απομάκρυνση των παρασίτων στο σπίτι και στον κήπο

Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι μία τέλεια λύση για την απώθηση των κουνουπιών και των μυγών. Μπορούμε να το φυτέψουμε κοντά στις πόρτες του σπιτιού μας. Τα παράσιτα ενοχλούνται από το έντονο άρωμα αυτού του φυτού. Η καλλιέργειά του είναι πολύ εύκολη. Χρειάζεται πολύ ήλιο και νερό.

Κατιφές: Χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των παρασιτοκτόνων καθώς η μυρωδιά του απωθεί κουνούπια και μελίγκρα. Φυτέψτε το σε ηλιόλουστο σημείο στον κήπο σας. Αν έχετε λαχανόκηπο, μπορείτε να τα φυτέψετε σε όλο τον κήπο σας και να δώσετε χρώμα.

Δεντρολίβανο: απωθεί κυρίως τα κουνούπια. Αυτό το βότανο μεγαλώνει τόσο στον κήπο σας όσο και σε γλάστρα. Μπορείτε επίσης κοντά στο δεντρολίβανο να φυτέψετε μαϊντανό, θυμάρι και ρίγανη.

b587c2c8-027b-4f91-828d-af4cac22917f

Πετούνια: Πολλές φορές αναφέρονται ως φυσικά παρασιτοκτόνα, αφού απωθούν διάφορα έντομα και παράσιτα. Διατηρούνται εύκολα και υπάρχουν σε πολλά χρώματα.

Λεβάντα: Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για να προσθέσει γλυκό άρωμα σε σπίτι και ρούχα. Ελέγχει όμως και τον πληθυσμό των παρασίτων, αφού απωθεί τα κουνούπια, τους ψύλλους και τις μύγες. Φυτέψτε το σε φωτεινά σημεία στον κήπο σας ή κοντά στην πόρτα του σπιτιού σας.

Λαχταριστά Χρυσάνθεμα για το Φθινόπωρο

Χρυσάνθεμα : Τα χρυσάνθεμα απωθούν αράχνες, ψείρες, κατσαρίδες και ψύλλους. Το βασικό τους συστατικό χρησιμοποιείται σε διάφορα σπρέι εσωτερικού χώρου και σαμπουάν.

Σιτρονέλλα: Περιέχει αιθέρια έλαια που δεν συμπαθούν τα κουνούπια. Αποτελεί φυσικό απωθητικό για έντομα. Προσαρμόζεται τόσο στο έδαφος, όσο και σε γλάστρα σε φωτεινό σημείο χωρίς υγρασία.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις