Παγκόσμιο Ημέρα Οικογένειας (15η Μαίου)

Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (A/RES/47/237) και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου.

Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Το θέμα του φετινού εορτασμού (2022) είναι: «Οικογένεια και αστικοποίηση».

Η αστικοποίηση είναι μια από τις πιο σημαντικές κοινωνικές διαδικασίες που διαμορφώνουν τον κόσμο, τη ζωή και την ευημερία των οικογενειών παγκοσμίως. Το φετινό θέμα της Παγκόσμια Ημέρας Οικογένειας στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία των βιώσιμων, φιλικών προς την οικογένεια αστικών πολιτικών.

Η βιώσιμη αστικοποίηση σχετίζεται με την επίτευξη αρκετών από τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει θέσει ο ΟΗΕ (Εξάλειψη της φτώχειας, Καλή υγεία και ευεξία, Πόλεις χωρίς αποκλεισμούς, ασφαλείς, ανθεκτικές και βιώσιμες και Μείωση των ανισοτήτων).

Οι ανωτέρω στόχοι εξαρτώνται από την καλή διαχείριση της αστικοποίησης προς όφελος των οικογενειών και την ενίσχυση της ευημερίας όλων των γενεών που ζουν στις πόλεις.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Και η χειρότερη καταιγίδα να έρθει, όταν μια οικογένεια είναι ενωμένη, δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο, που να μπορεί να την χωρίσει!!"


Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις