Αυτόματη δέσμευση φορολογικής ενημερότητας για οφειλή

Σ΄ ένα πραγματικά ψηφιακό « άλμα» , με σημαντικότατες θετικές προεκτάσεις σ΄όλο το λειτουργικό φάσμα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως σ΄ότι αφορά την ενίσχυση των οικονομικών τους και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών με ταυτόχρονη συρρίκνωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών , εισέρχονται οι δήμοι.
Ήδη , όπως ενημέρωσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ( ΚΕΔΕ) , το μέλος του και πρόεδρος Επιτροπής Οργάνωσης &Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της, Γιάννης Τσιάμης , έχουν «ανοίξει»50 θυρίδες ισάριθμων δήμων στο gov.gr, που αφορούν σημαντικότατους τομείς και δράσεις, όπως σχετικά με το Κτηματολόγιο ,τα εγκαταλελειμμένα οχήματα κ.α .
Οι κυριότερη όμως είναι η εξής : Η αυτόματη δέσμευση φορολογικής ενημερότητας όταν υπάρχει βεβαιωμένη οφειλή στους ΟΤΑ .
Κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δεκαετίες και το οποίο θα απέτρεπε να φθάσουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δήμους , τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που είναι σήμερα .
Η εφαρμογή του μέτρου εναπόκειται ωστόσο και στην «ετοιμότητα» και βούληση του κάθε δήμου , να βεβαιώνει πάραυτα , σύμφωνα με το νόμο τις οφειλές και να μην τις αφήνει να «αιωρούνται» στο πλαίσιο κάθε λογής διαπλεκόμενων συναλλαγών.

Και κέντρο βεβαιωμένων οφειλών
Επίσης όπως ανέφερε ο κ. Τσιάμης , τους επόμενους μήνες θα λειτουργήσει και η ψηφιακή πλατφόρμα του « Κέντρου Βεβαιωμένων Οφειλών προς ΟΤΑ».
Το οποίος , πρόσθεσε , θα παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες , χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο ΤΑΧΙ μέσω του gov.gr, να βλέπουν –ενημερώνονται για οποιαδήποτε οφειλή τους σε οποιοδήποτε δήμο της χώρας , ανεξαρτήτως σε ποιον ανήκουν οι ίδιοι, και να την εξοφλούν πάραυτα διαδικτυακά .


.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις