Τα μηνύματα μέσα από το Κογκρέσο όπως τα αποτυπώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Καταχειροκροτούμενος από τους Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές που παρακολούθησαν την ιστορική, πρώτη ομιλία Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «άδραξε» την χρονική συγκυρία του πολέμου στην Ουκρανία και την αξιοποίησε, τόσο για να επαναλάβει την σταθερή υποστήριξη της χώρας μας στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, όσο και για να στείλει πολλαπλά μηνύματα στη γείτονα Τουρκία για τη συνεχιζόμενη προκλητική της συμπεριφορά.

«Η Ελλάδα επέστρεψε δυναμικά στο παγκόσμιο και περιφερειακό γίγνεσθαι» λένε κυβερνητικές πηγές

«Δε δεχόμαστε επιθετικές ενέργειες που παραβιάζουν την Εθνική μας Κυριαρχία, όπως τις παράνομες υπερπτήσεις. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται το ΝΑΤΟ είναι αστάθεια στα ΝΑ.

Σας ζητώ να το λάβετε υπόψη σας, όταν αποφασίζετε για εξοπλισμούς στην περιοχή».

«Η Ελλάδα είναι μία Δημοκρατία που επιδιώκει την ειρήνη. Είμαστε πάντα ανοιχτοί στον διάλογο. Αλλά υπάρχει μόνο ένα πλαίσιο στο οποίο μπορούμε να βασιστούμε για να επιλύσουμε τις διαφορές μας: το διεθνές δίκαιο και οι εθιμικές αρχές των σχέσεων καλής γειτονίας».

«Σας ζητώ να μη λησμονείτε την ανοιχτή πληγή που έχει προκαλέσει στον Ελληνισμό ανείπωτο πόνο για 48 χρόνια· αναφέρομαι στην εισβολή και τη μετέπειτα διχοτόμηση της Κύπρου. Αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο»

Κύπρος, Ουκρανία, Τουρκία, Υπερπτήσεις, πιθανή προμήθεια F-16, αναθεωρητισμός, Γλυπτά Παρθενώνα, Ενέργεια, στρατηγική & αμυντική συνεργασία Ελλάδος – ΗΠΑ. Όλες οι Ελληνικές θέσεις, ξεδιπλώθηκαν στο Κογκρεσο με την πιο ισχυρή & ξεκάθαρη φωνή απο ποτέ.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις