Χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες από τον ΟΠΕΚΑ

Ποιες αγρότισσες έχουν δικαίωμα υποβολής

Βοήθημα σε 1.000 πολύτεκνες, οι οποίες θα λάβουν 1.000 ευρώ και 4.000 τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες, οι οποίες θα λάβουν 700 ευρώ, προβλέπεται στα προγράμματα Αγροτικής Εστίας, τα οποία υλοποιεί ο ΟΠΕΚΑ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του e -ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) να είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2021) της υποβολής αίτησης συμμετοχής.

Οι προϋποθέσεις

  1. Οι μητέρες πρέπει να έχουν οι μεν τρίτεκνες 3 τέκνα, οι δε πολύτεκνες τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία να είναι άγαμα και άνεργα και να μην υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, ή το 19ο έτος.
  2. Να συνεχίζουν τη φοίτησή τους στη μέση εκπαίδευση, ή το 24ο έτος εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση, ή φοιτούν στο «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ),
  3. να είναι παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου, 19ου και 24ου έτους ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2022 ανεξάρτητα από το μήνα γέννησης.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις