Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Η δευτερολογία Ανδρουλάκη «Πρέπει να αποδείξουμε ότι αλλάξαμε –«Όχι στους γενίτσαρους»

Τις εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έκλεισε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, με τη δευτερολογία του, όπου τόνισε ότι, στη νέα αρχή της παράταξης, δεν χωρούν οι «σύγχρονοι γενίτσαροι, που από το ΠΑΣΟΚ μετακόμισαν σε άλλες παρατάξεις».

«Η δημοκρατική παράταξη ανοίγει μια νέα σελίδα νικηφόρα στον τόπο μας. Να ανατείλει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ στην πατρίδα μας», τόνισε εισαγωγικά ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ κάλεσε «αυτούς που, λόγω πολύ λανθασμένων πολιτικών ή συμπεριφορών, απομακρύνθηκαν» – όπως είπε, κάνοντας αυτοκριτική για τα λάθη του παρελθόντος, που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε εκλογική κατάρρευση – «όλοι μαζί να οικοδομήσουμε το κοινό μας μέλλον».
«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και να τονίσω ότι σε αυτή την νέα εποχή δεν μπορούν να γίνουν αξιακές εκπτώσεις. Όσοι επέλεξαν να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ, με μόνο στόχο την καρέκλα και μόνη πυξίδα την εξουσιομανία τους, χτυπώντας την παράταξη ανελέητα ως σύγχρονοι γενίτσαροι, δεν έχουν και δεν θα έχουν καμία θέση ανάμεσά μας», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, εννοώντας κυρίως όσα στελέχη του κόμματος προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η μαζική συμμετοχή δείχνει ότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε δεν έχει ταβάνι», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, που ευχαρίστησε τους συνέδρους για τη μεγάλη συμμετοχή, καλώντας τους να «πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους» και να μη μείνει η δυναμική του συνεδρίου ως μία «ηχώ δωματίου», αλλά να μετουσιωθεί σε ορμή και προσπάθεια για να γίνει ξανά το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων.

«Δεν μου αρέσει να μιλώ για δημοσκοπήσεις, όποια και να« είναι τα ευρήματά τους», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, «διότι δεν υπήρξε μεγαλύτερη δημοσκόπηση από τα χαμόγελά σας, την πίστη σας αυτές τις τρεις ημέρες εδώ, στο συνέδριό μας, που καθένας από εσάς έδειξε το δρόμο μιας άλλης πορείας νικηφόρας». – «Ποιος άλλωστε περίμενε τον προηγούμενο Δεκέμβρη τις ουρές των 270.000 δημοκρατών προοδευτικών πολιτών, που ήρθαν να συνυπογράψουν ένα νέο ξεκίνημα».

Εξαπολύοντας επίθεση τόσο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και κατά του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως «και οι δύο είναι στην ίδια όψη του νομίσματος, γιατί και ο λαϊκισμός που εκφράζουν, και ο ελιτισμός, είναι ίδιες όψεις στο νόμισμα της περιφρόνησης των πραγματικών προβλημάτων του λαού».

Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 19:00, αν δεν δοθεί παράταση στην ψηφοφορία για την εκλογή των 301 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις