Εκδήλωση για τη γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού στη Διποταμιά (φωτογραφίες) – Δήλωση του Γρηγόρη Γρηγοριάδη για την 19η Μαίου

Πραγματοποιήθηκε χθες στην κεντρική πλατεία της Διποταμίας με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία και χαιρετισμό ο δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος και ακολούθησε ο προσκεκλημένος ομιλητής Σάββας Καλεντερίδης. Τιμήθηκαν οι αείμνηστοι Χρήστος Αντωνιάδης, γιατρός και ποιητής και Γιώργος Ποζίδης ολυμπιονίκης. Συνόδευσε με τη λύρα και το τραγούδι ο Ιορδάνης Σιαπέρδας.

Σε μήνυμα του ο εκτελεστικός Γραμματέας της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υποψήφιος δήμαρχος Καστοριάς κ Γρηγόρης Γρηγοριάδης υπογραμίζει:

“19η ΜΑΙΟΥ Ημέρα μνήμης, Ημέρα υπερηφάνειας για την καταγωγή μας, Ημέρα πόνου και συγκίνησης για την Ελλάδα και τον Πόντο.

Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στις 22 Μαίου 2022, στο ακριτικό χωριό Διποταμία Καστοριάς, με κεντρικό ομιλητή τον γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό αναλυτή, Αξιωματικό ε.α, συγγραφέα και τυπογράφο, Σάββα Καλλεντερίδη.

Ο δικός μας φίλος Σάββας, που με τις εύστοχες αναλύσεις του, βλέποντας πάντοτε και πίσω από την κουρτίνα, λέει αλήθειες που αντέχουν στο χρόνο, ρίχνει φως στα γεγονότα της γενοκτονίας, μακριά από επιφανειακές προσεγγίσεις και σκοπιμότητες, σε μία από τις μελανότερες σελίδες της ιστορίας του Ελληνισμού. Ποτέ δεν ξεχνούμε.”

Γρηγόρης Γρηγοριάδης

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις