Η Google γιορτάζει τα γενέθλια του Street View – Οι δημοφιλέστεροι Ελληνικοί προορισμοί

Η υπηρεσία Street View της Google – η λειτουργία της υπηρεσίας που επιτρέπει σε όλους τους χρήστες ανά τον κόσμο να εξερευνούν με τρισδιάστατη περιήγηση τα δημοφιλέστερα σημεία και αξιοθέατα αλλά και μερικές από τις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη – γίνεται 15 ετών.

Η Google γράφει για τα 15α γενέθλια της λειτουργίας: Το 2007 δημοσιεύσαμε τις πρώτες εικόνες του Street View από το Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι και το Ντένβερ. Από τότε, αυτοκίνητα του Street View, εξοπλισμένα με φωτογραφικές μηχανές, έχουν αιχμαλωτίσει και μοιραστεί με το κοινό πάνω από 220 δισεκατομμύρια εικόνες! Για να τις πετύχουν, έχουν ταξιδέψει πάνω από 10 εκατομμύρια μίλια – το αντίστοιχο του να έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου πάνω από 400 φορές! Έχουμε συλλέξει και προβάλλει εικόνες στην πλατφόρμα του Street View μέσα από πολιτισμικά ορόσημα, από το διάστημα αλλά και κάτω από την επιφάνεια των ωκεανών.

Για να γιορτάσουμε λοιπόν τα 15α γενέθλια του Street View μοιραζόμαστε σήμερα 15 εκπληκτικές εικόνες από τις συλλογές μας -περιλαμβάνοντας τρία από τα πιο πρόσφατα δημοφιλή μέρη του κόσμου, τέσσερις νέες συλλογές, καθώς και εικόνες του Street View που μας γεννούν ιδιαίτερα συναισθήματα. Σηκώστε λοιπόν τα ποτήρια σας -ή μάλλον τα… ποντίκια σας- για να χαιρετίσουμε την εξερεύνηση του κόσμου μας, μαζί!

Οι πιο δημοφιλείς τοποθεσίες στο Street View στην Ελλάδα:

  1. Ακρόπολη Αθηνών
  2. Μετέωρα
  3. Παρθενώνας
  4. Κολοσσός της Ρόδου
  5. Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης

Από τόσα μέρη και μνημεία που υπάρχουν στη διάθεσή σας, ξεχωρίσαμε τρία σημεία που τράβηξαν το ενδιαφέρον σας την περασμένη χρονιά. Ιδού λοιπόν οι τρεις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες προς εξερεύνηση στο Street View:

Η Google καταλήγει προτείνοντας:

Συνεχίζοντας τον εορτασμό των γενεθλίων μας, ρίξτε μια ματιά ΕΔΩ στις πιο πρόσφατες συλλογές μας με μερικά από τα πιο δημοφιλή μέρη στο Street View, όπως οι πυραμίδες του Meroe στο Σουδάν και το Les Invalides στη Γαλλία. Όλος ο κόσμος είναι στο χέρι σας για να τον περιηγηθείτε.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις