1η Συναυλία Καθηγητών Μουσικών Σχολείων στην Καστοριά

Στo πλαίσιo του νεοσύστατου Δικτύου Μουσικών Σχολείων διοργανώνεται η πρώτη κοινή συναυλία καθηγητών. Συμμετέχουν καθηγητές από τα Μουσικά Σχολεία: Αγρινίου, Θεσσαλονίκης, Καστοριάς, Λάρισας και Χανίων.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 29 Μαΐου 2022 και ώρα 12:00, στο  Μπαΐρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς.

Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει έργα λόγιας δυτικής (κλασικής) μουσικής και το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει διασκευές ελληνικών έντεχνων τραγουδιών, παραδοσιακή μουσική της Κρήτης, τάνγκο και μουσική τζαζ.

Η ιδέα της συναυλίας ήταν μια πρωτοβουλία των καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στο δίκτυο. Η υλοποίησή της ωστόσο δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την αμέριστη υποστήριξη του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς, που δέχτηκε με χαρά να την φιλοξενήσει και ανέλαβε την διοργάνωσή της.

Τη συναυλία θα ανοίξει η Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου “Κέλετρον”, που λειτουργεί στο Μουσικό Σχολείο Καστοριάς υπό τη διεύθυνση του καθηγητή βιολιού, κ. Γιάννη Κεραμίδη.

Λίγα λόγια για το Δίκτυο:

Το Δίκτυο Μουσικών Σχολείων αποτελεί μια πρωτοβουλία εκπαιδευτικών, καθηγητών Μουσικής, με σκοπό την εγγύτερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία ανάμεσα στα Μουσικά Σχολεία, την διοργάνωση εκδηλώσεων, επιμορφωτικών συναντήσεων και ανοικτών μαθημάτων.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί προσδοκούν το Δίκτυο να λειτουργήσει ως μια κοινότητα για την διάδοση των καλών παιδαγωγικών και εκπαιδευτικών πρακτικών στην μουσική εκπαίδευση και της καλλιτεχνικής δημιουργίας μαθητών και καθηγητών.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις