Δωρεάν η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «I save lives»

Διαθέσιμη είναι από σήμερα, για όλους και δωρεάν η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «I save lives», με την οποία ο καθένας και η κάθε μία που θα βρεθούν δίπλα σε κάποιον άνθρωπο που υπέστη καρδιακή ανακοπή μπορούν να λάβουν οδηγίες για να ξεκινήσουν άμεσα καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής ειδοποιούνται άμεσα το ΕΚΑΒ και οι διασώστες καθώς και οι πρώτοι ανταποκρινόμενοι του ελληνικού ανθρωπιστικού οργανισμού «Kids Save Lives» ώστε να φτάσει στο σημείο απινιδωτής. Η εφαρμογή διατίθεται στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γερμανικά μέσω του App Store και του Google Play, για συσκευές android και ios και φιλοδοξεί να σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, κατά την έγκαιρη παρέμβαση σε περιπτώσεις ανακοπής. Παράλληλα χίλιοι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα ξεκινήσουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να σώζουν ζωές.

Ειδικότερα, η εφαρμογή εκτός από τις οδηγίες που δίνει για την ΚΑΡΠΑ, ειδοποιεί το ΕΚΑΒ, δείχνει πού υπάρχει ο πλησιέστερος αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής και στέλνει ένα στίγμα σε μια ακτίνα 10 χιλιομέτρων με τη θέση στην οποία βρίσκεται ο χρήστης ώστε οι πρώτοι ανταποκρινόμενοι να τον εντοπίσουν.

Η εφαρμογή παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας υποστηρίζει την πρωτοβουλία και την εφαρμογή που δημιούργησε το «Κids save lives» σε συνεργασία με τον παγκόσμιο τεχνολογικό κολοσσό της Microsoft, μετά από μια ιδέα του Αναστάση Στεφανάκη και του Αναστάση Σαμαρά. Ο κ. Τζιτζικώστας κάλεσε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες αλλά και τους τουρίστες της χώρας να κατεβάσουν στο κινητό τους την εφαρμογή και εκτίμησε ότι «αν γίνει αυτό θα σωθούν χιλιάδες ζωές». Παράλληλα απηύθυνε έκκληση σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, φορείς της πολιτείας, γήπεδα και άλλους να προμηθευτούν απινιδωτές ενώ γνωστοποίησε ότι το ίδιο θα κάνει η Περιφέρεια για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις