Μια οικουμενική συναυλία στο ιερό νησί της Δήλου που θα εκπέμψει σε όλο τον κόσμο τη νύχτα της 30ής Μαΐου

Ένα οικουμενικό γεγονός, που θα φέρει τη Δήλο στο κέντρο του κόσμου σε ζωντανή μετάδοση θα συμβεί τη νύχτα της Δευτέρας 28 Μαίου 2022, στέλνοντας μήνυμα από το νησί που γεννήθηκε ο Απόλλων και η Αρτεμη για την προστασία του πλανήτη και την αξία Τέχνης και Τεχνολογίας.

Εκεί θα συναντηθεί η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με την αρχαία λύρα όπως θα ακουστεί από τα χέρια του Σωκράτη Σινόπουλου, με Ρώσους και Ουκρανούς μουσικούς να συνυπάρχουν κάτω από ένα κοινό μήνυμα.

Ένα μήνυμα υπέρ του ανθρώπου, ένα μήνυμα για την επείγουσα ανάγκη να σώσουμε τον πλανήτη και ταυτόχρονα να στραφούμε ξανά προς το διάστημα, να συνομιλήσουμε με τις τεράστιες δυνατότητες που μας προσφέρει. Την ίδια ώρα που αυτά θα συμβαίνουν στο νησί, τεράστιες οθόνες θα προβάλουν την συναυλία από το νησί στην Μύκονο, τον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, τη Βενετία και αλλού, ενώ το μεγαλύτερο κανάλι κλασικής μουσικής στον κόσμο, το ARTE θα το προβάλλει ζωντανά από τον διαδικτυακό του τόπο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την Δευτέρα 30η Μαίου ώρα 20.30

Οι [αβέβαιες] Τέσσερις Εποχές Αρχαίο Θέατρο Δήλου

Το ακατοίκητο νησί της Δήλου στο Ελληνικό Αιγαίο προσφέρει ένα εκπληκτικό σκηνικό για μια πολύ ξεχωριστή παράσταση του Vivaldi’s Four Seasons. Η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με τη βιολονίστα Diana Tishchenko (βιολί) και τον βιρτουόζο της ελληνικής λύρας Σωκράτη Σινόπουλο εμφανίζονται στις 30 Μαΐου 2022 – 30α γενέθλια του ARTE

Η υπαίθρια συναυλία είναι μέρος ενός παγκόσμιου έργου: Στο The (αβέβαιο) Four Seasons, περισσότερες από δώδεκα επαγγελματικές ορχήστρες σε διάφορες περιοχές του κόσμου συμμετέχουν στην εκτέλεση των Four Seasons του Vivaldi σε τοπικές παραλλαγές που ενσωματώνουν στις συνθέσεις τους τα αναμενόμενα κλιματικές αλλαγές για το έτος 2050. Το έργο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών ActNow για τη διάσωση του κλίματος και αποτελεί πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Φόρουμ για τον Ανθρώπινο.

Πρόγραμμα:

Ανοιξη

Καλοκαίρι

«17 χτυπήματα της καμπάνας για τη βιωσιμότητα και την ειρήνη»

Φθινόπωρο (νέα έκδοση)

Χειμώνας

Σκηνοθέτης: Tilo Krause

Production : ARMIDA

Country : Germany – Greece

Year : 2022

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις